Tânăra de 26 de ani a acceptat operația: Medicii au eliminat o tumoare de 7 kilograme!

Tânăra de 26 de ani a acceptat operația: Medicii au eliminat o tumoare de 7 kilograme!

Riscurile la care se supunea pacienta care purta în abdomen o tumoare uriașă i-au făcut pe medicii botoșăneni să o convingă să accepte operația. Femeia în vârstă de 26 de ani, din județul Botoșani, refuzase internarea și, implicit, intervenția chirurgicală, pe motiv că nu are în grija cui lăsa cei doi copii minori.

Chiar dacă inițial au acceptat motivația femeii, medicii botoșăneni nu au renunțat și, după câteva zile, au convins-o că operația îi poate salva viața. Chirurgii au operat-o pe tânără și au scos afară o tumoare de 7 kilograme, un chist ovarian care crescuse mult în dimensiuni. Fiind o tumoare benignă, pacienta se află în prezent în afara pericolului. Echipa de specialiști a fost formată din medicii Maria Olaru, Maria Vântu și medicul anestezist Gheorghe Nițuleac. 

Amintim că, duminică, tânăra s-a prezentat la medic, spunând că simte dureri puternice în partea stângă a abdomenului și că starea persistă de aproape două săptămâni. Surpriza medicilor nu a fost deloc mică atunci când în abdomenul tinerei au depistat o tumoare având margini de 27 și 16 centimetri, o formațiune chistică. Pacienta a fost transferată în secția de obstetrică-ginecologie, medicii de la Maternitate indicându-i pacientei că se impune intervenția chirurgicală. Numai că femeia a semnat pe propria răspundere că refuză internarea și operația, spânând că în lipsa ei nu are cine să se îngrijească de cei doi copii minori pe care îi are acasă. 

 

Spune-ne opinia ta