Sute de botoșăneni afectați de viroze și pneumonii, gripa își arată colții!

Sute de botoșăneni afectați de viroze și pneumonii, gripa își arată colții!

Peste 700 de botoșăneni cu viroze respiratorii și peste 400 cu pneumonii, în prima săptămână a acestui an, în această perioadă fiind raportate și patru cazuri de gripă. Din totalul botoșănenilor afectați de viroze și pneumonii, aproape 600 sunt minori. Potrivit datelor deținute de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, trei dintre pacienții diagnosticați cu gripă au vârste de peste 50 de ani.

Dintre cei care s-au prezentat la cabinetele medicale, 149 au avut nevoie de tratament de specialitate în spital, cele mai multe cazuri spitalizate fiind ale pacienților cu pneumonii. 

Potrivit DSP Botoșani, până la această oră au fost vaccinate 17.000 de persoane, fiind vizate în special cele din grupele de risc. Mai bine de jumătate sunt persoane cu vârste de peste 60 de ani, în timp ce 10 la sută sunt copii. 

Medicii recomandă cetățenilor care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspăndirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grădinițele deschise pe perioada verii, în municipiul Botoșani!

astăzi, 14:37
2149

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a făcut publică lista unităților școlare care vor fi deschise pe perioada vacanței de vară, în lunie iulie și august, precum și programul după...

Plahotniuc va primi azil in Romania? Cum raspunde Meleșcanu

astăzi, 14:30
99

Ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, a fost intrebat, luni, daca moldoveanul Vladimir Plahotniuc, fugit din tara lui, va primi azil in Romania."Nu stiu ce se va intampla. De obicei, ...

Un medic cardiolog care făcea gărzi la Spitalul Județean Sibiu a murit după ce a făcut stop cardiorespirator. "Dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!"

astăzi, 13:34
510

​Un medic cardiolog în vârstă de 54 de ani, din Sibiu, a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în timp ce se afla într-o excursie. El făcea gărzi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar luni...