Sute de botoșăneni afectați de viroze și pneumonii, gripa își arată colții!

Sute de botoșăneni afectați de viroze și pneumonii, gripa își arată colții!

Peste 700 de botoșăneni cu viroze respiratorii și peste 400 cu pneumonii, în prima săptămână a acestui an, în această perioadă fiind raportate și patru cazuri de gripă. Din totalul botoșănenilor afectați de viroze și pneumonii, aproape 600 sunt minori. Potrivit datelor deținute de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, trei dintre pacienții diagnosticați cu gripă au vârste de peste 50 de ani.

Dintre cei care s-au prezentat la cabinetele medicale, 149 au avut nevoie de tratament de specialitate în spital, cele mai multe cazuri spitalizate fiind ale pacienților cu pneumonii. 

Potrivit DSP Botoșani, până la această oră au fost vaccinate 17.000 de persoane, fiind vizate în special cele din grupele de risc. Mai bine de jumătate sunt persoane cu vârste de peste 60 de ani, în timp ce 10 la sută sunt copii. 

Medicii recomandă cetățenilor care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspăndirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul ascuns care poate trece neobservat luni de zile. Semnele apar pe unghii

astăzi, 14:08
60

Ascuns, perfid, neglijat, confundat cu leziuni banale. Iată, în câteva cuvinte, cum arată tabloul cancerului de piele, care poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se de...

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
166

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
145

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...