Sute de botoșăneni afectați de viroze și pneumonii, gripa își arată colții!

Sute de botoșăneni afectați de viroze și pneumonii, gripa își arată colții!

Peste 700 de botoșăneni cu viroze respiratorii și peste 400 cu pneumonii, în prima săptămână a acestui an, în această perioadă fiind raportate și patru cazuri de gripă. Din totalul botoșănenilor afectați de viroze și pneumonii, aproape 600 sunt minori. Potrivit datelor deținute de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, trei dintre pacienții diagnosticați cu gripă au vârste de peste 50 de ani.

Dintre cei care s-au prezentat la cabinetele medicale, 149 au avut nevoie de tratament de specialitate în spital, cele mai multe cazuri spitalizate fiind ale pacienților cu pneumonii. 

Potrivit DSP Botoșani, până la această oră au fost vaccinate 17.000 de persoane, fiind vizate în special cele din grupele de risc. Mai bine de jumătate sunt persoane cu vârste de peste 60 de ani, în timp ce 10 la sută sunt copii. 

Medicii recomandă cetățenilor care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspăndirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
542

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
208

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
162

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...