Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Problemele de natură psihică sunt întâlnite la persoane cu vârste din ce în ce mai fragede, sute de copii din judeţul Botoşani ajungând anul acesta la Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, în cursul anului 2017 au fost internaţi în cadrul acestui compartiment 545 de copii, din care 316 băieţi. Majoritatea sunt adolescenţi, dar sunt şi copii cu vârste sub 14 ani care au avut nevoie de ajutor de specialitate.

“Patologia pentru care s-au prezentat la spital au fost tulburări emoţionale ale copilăriei, 151 de cazuri, perturbări ale activităţii şi atenţiei, 104 cazuri şi tulburări de conduită socială, 56 de cazuri”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Numărul cazurilor înregistrate anul acesta este într-o uşoară creştere faţă de anul precedent, după cum susţin cei de la Spitalul Judeţean. 

Studiile indica faptul ca trei din patru copii cu tulburari de sanatate mintală, inclusiv tulburările de atenție, de alimentație și tulburarea bipolară, nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Părinții care observă oricare dintre aceste semne la copilul lor ar trebui să îl ducă la un medic pediatru sau la un specialist pentru o evaluare psihiatrică.

Identificarea timpurie a unei tulburări psihice va permite copiilor să primeasca tratamentul mai repede, ceea ce va spori eficiența acestuia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

astăzi, 16:22
29

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...

Botoşăneni ajunşi la spital după accidente în gospodărie

astăzi, 15:12
132

Este cazul unui italian stabilit în Botoşani şi care s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă după ce a utilizat defectuos un flex.Bărbatul, de 69 de ani, a suferit o plagă la d...

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
85

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...