Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Problemele de natură psihică sunt întâlnite la persoane cu vârste din ce în ce mai fragede, sute de copii din judeţul Botoşani ajungând anul acesta la Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, în cursul anului 2017 au fost internaţi în cadrul acestui compartiment 545 de copii, din care 316 băieţi. Majoritatea sunt adolescenţi, dar sunt şi copii cu vârste sub 14 ani care au avut nevoie de ajutor de specialitate.

“Patologia pentru care s-au prezentat la spital au fost tulburări emoţionale ale copilăriei, 151 de cazuri, perturbări ale activităţii şi atenţiei, 104 cazuri şi tulburări de conduită socială, 56 de cazuri”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Numărul cazurilor înregistrate anul acesta este într-o uşoară creştere faţă de anul precedent, după cum susţin cei de la Spitalul Judeţean. 

Studiile indica faptul ca trei din patru copii cu tulburari de sanatate mintală, inclusiv tulburările de atenție, de alimentație și tulburarea bipolară, nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Părinții care observă oricare dintre aceste semne la copilul lor ar trebui să îl ducă la un medic pediatru sau la un specialist pentru o evaluare psihiatrică.

Identificarea timpurie a unei tulburări psihice va permite copiilor să primeasca tratamentul mai repede, ceea ce va spori eficiența acestuia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XV)

Duminică, 18 Noiembrie 2018
100

Georgică Manole: De ce crezi că nu prea se mai scrie fabulă?Vasile Larco: Fabula în versuri poate fi sora mai mare a epigramei, în anumite situații: se termină cu morala care...

Au murit de frig, sub cerul liber!

Duminică, 18 Noiembrie 2018
648

Vineri, sătenii din localitatea Românești au găsit la marginea unui drum o femeie căzută, complet dezbrăcată. Cadrele medicale sosite la fața locului au constatat că femeia este mo...

Accident în intersecție: Mașini avariate, o persoană a ajuns la spital!

Duminică, 18 Noiembrie 2018
1097

O persoană a ajuns și spital și două mașini au fost avariate, în urma unui accident care a avut loc duminică după-amiază în municipiul Botoșani, în intersecția dintre Bulev...