Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Problemele de natură psihică sunt întâlnite la persoane cu vârste din ce în ce mai fragede, sute de copii din judeţul Botoşani ajungând anul acesta la Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, în cursul anului 2017 au fost internaţi în cadrul acestui compartiment 545 de copii, din care 316 băieţi. Majoritatea sunt adolescenţi, dar sunt şi copii cu vârste sub 14 ani care au avut nevoie de ajutor de specialitate.

“Patologia pentru care s-au prezentat la spital au fost tulburări emoţionale ale copilăriei, 151 de cazuri, perturbări ale activităţii şi atenţiei, 104 cazuri şi tulburări de conduită socială, 56 de cazuri”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Numărul cazurilor înregistrate anul acesta este într-o uşoară creştere faţă de anul precedent, după cum susţin cei de la Spitalul Judeţean. 

Studiile indica faptul ca trei din patru copii cu tulburari de sanatate mintală, inclusiv tulburările de atenție, de alimentație și tulburarea bipolară, nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Părinții care observă oricare dintre aceste semne la copilul lor ar trebui să îl ducă la un medic pediatru sau la un specialist pentru o evaluare psihiatrică.

Identificarea timpurie a unei tulburări psihice va permite copiilor să primeasca tratamentul mai repede, ceea ce va spori eficiența acestuia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil îmbătat de propriul tată până la comă alcoolică- FOTO

astăzi, 04:12
1427

Copilul de 12 din satul Vlădeni Deal,comuna Frumuşica, a mers cu tatăl său la un bar din localitate. Bărbatul i-a dat să bea şi l-a un moment dat fiul său a ieşit afară să aibă grijă de c...

Pe 12 decembrie, creștinii îl cinstesc pe Spiridon, sfântul care își părăsește racla! VIDEO

Luni, 11 Decembrie 2017
1616

Sfantul Spiridon este cinstit de Biserica pe 12 decembrie. Spiridon este sfantul care pleaca periodic din racla, pentru a-i ajuta pe oamenii care il cheama in rugaciune, cu credinta si cu dragoste. As...

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Luni, 11 Decembrie 2017
1688

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are d...