Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Problemele de natură psihică sunt întâlnite la persoane cu vârste din ce în ce mai fragede, sute de copii din judeţul Botoşani ajungând anul acesta la Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, în cursul anului 2017 au fost internaţi în cadrul acestui compartiment 545 de copii, din care 316 băieţi. Majoritatea sunt adolescenţi, dar sunt şi copii cu vârste sub 14 ani care au avut nevoie de ajutor de specialitate.

“Patologia pentru care s-au prezentat la spital au fost tulburări emoţionale ale copilăriei, 151 de cazuri, perturbări ale activităţii şi atenţiei, 104 cazuri şi tulburări de conduită socială, 56 de cazuri”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Numărul cazurilor înregistrate anul acesta este într-o uşoară creştere faţă de anul precedent, după cum susţin cei de la Spitalul Judeţean. 

Studiile indica faptul ca trei din patru copii cu tulburari de sanatate mintală, inclusiv tulburările de atenție, de alimentație și tulburarea bipolară, nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Părinții care observă oricare dintre aceste semne la copilul lor ar trebui să îl ducă la un medic pediatru sau la un specialist pentru o evaluare psihiatrică.

Identificarea timpurie a unei tulburări psihice va permite copiilor să primeasca tratamentul mai repede, ceea ce va spori eficiența acestuia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
478

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
1026

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2156

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...