Suspiciune de antrax confirmată la Manoleasa!

Cea de-a doua suspiciune de antrax din satul Flondora, comuna Manoleasa, a fost confirmată în urma analizelor de laborator.

Suspiciune de antrax confirmată la Manoleasa!

Este vorba de un viţel din aceeaşi exploataţie în care inclusiv proprietarul s-a îmbolnăvit în urma sacrificării unei vite bolnave.

"Perioada de restricţie continuă doar pe exploataţie, încă 14 zile, iar la nivelul satului Flondora se va ridica restricţia de păşunat pe 29 iunie. În exploataţie este însă interzisă folosirea laptelui şi mişcarea în exploataţie", spune medicul veterinar Minodora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Viţelul bolnav a fost izolat încă din momentul în care a apărut suspiciunea, iar perimetrul unde a stat a fost înconjurat şi dezinfectat cu sodă caustică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
3089

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...

Alerte meteo de la primar pentru cetăţenii dintr-o comună botoşăneană!

Marţi, 19 Septembrie 2017
7148

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, a făcut un apel pe o reţea de socializare către cetăţenii din satele Răchiţi, Roşiori, Costeşti şi Cişmea, posesori de telefoane mobile, să-i tr...

Botoşănenii vor plăti un preţ MAI MARE pentru apă şi canal!

Marţi, 19 Septembrie 2017
1101

Nova Apaserv a înaintat Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice o documentaţie pentru care solicită aprobarea majorării preţului pentru s...