Sunt bani, nimeni nu îi mai cere: Botoșănenii nu pot beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu!

Sunt bani, nimeni nu îi mai cere: Botoșănenii nu pot beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu!

Singurele firme din municipiul Botoșani care asigurau servicii de îngrijire la domiciliu au fost închise anul trecut, astfel că botoșănenii care au nevoie de aceste servicii după externarea din spital se află în situații mai mult decât dificile, cei mai mulți apelând la cunoscuți sau la personal medical care este dispus să lucreze pe cont propriu, în afara serviciului.

Este vorba, în special, de botoșăneni care depind de aceste servicii medicale mai ales după ce trec prin operații dificile, când ajutorul de specialitate este imperios necesar pentru ca actul medical să nu fie compromis (schimbarea pansamentelor, urmărirea evoluției, tratamente de întreținere etc.). Rudele acestor pacienți - rude care nici nu au pregătirea necesară pentru a asigura aceste servicii medicale - spun că de la spital sunt îndemnați să apeleze la firme specializate pentru servicii de îngrijire. Însă în Botoșani aceste firme nu mai funcționează. 

Reprezentanții CAS Botoșani spun că există buget alocat pentru asemenea servicii la domiciliu, însă nimeni nu mai desfășoară oficial această activitate. 

Asta după ce, la o verificare a perioadei 2014-2017 pentru cele două firme din Botoșani specializate în asigurarea îngrijirilor la domiciliu, s-au constatat nereguli și abateri grave, controlul finanlizându-se cu imputarea unei sume de peste 80.000 de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au bătut pentru play-off până în ultima etapă, dar acum se tem de retrogradare: "Suntem cea mai slabă echipă. E trist şi îngrijorător"

astăzi, 16:50
37

FC Botoşani e în derivă, după ce a ratat la limită calificare în play-off-ul Ligii 1 Betano. Conform finanţatorului Valeriu Iftime, echipa din Moldova a suferit un recul, în urm...

Meteorologii anunță prognoza pentru următoarele zile

astăzi, 16:32
123

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 20-22 martie, vremea se va răci...

Director la Apă și Canal, numit secretar de stat în Ministerul Culturii!

astăzi, 15:36
151

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit marți secretar de stat în Ministerul Culturii pe Mihai Alexandru Gherghe în locul lui Răzvan Ștefan Rab, potrivit Monitorului Oficial. Noul demnita...