Sunt bani, nimeni nu îi mai cere: Botoșănenii nu pot beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu!

Sunt bani, nimeni nu îi mai cere: Botoșănenii nu pot beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu!

Singurele firme din municipiul Botoșani care asigurau servicii de îngrijire la domiciliu au fost închise anul trecut, astfel că botoșănenii care au nevoie de aceste servicii după externarea din spital se află în situații mai mult decât dificile, cei mai mulți apelând la cunoscuți sau la personal medical care este dispus să lucreze pe cont propriu, în afara serviciului.

Este vorba, în special, de botoșăneni care depind de aceste servicii medicale mai ales după ce trec prin operații dificile, când ajutorul de specialitate este imperios necesar pentru ca actul medical să nu fie compromis (schimbarea pansamentelor, urmărirea evoluției, tratamente de întreținere etc.). Rudele acestor pacienți - rude care nici nu au pregătirea necesară pentru a asigura aceste servicii medicale - spun că de la spital sunt îndemnați să apeleze la firme specializate pentru servicii de îngrijire. Însă în Botoșani aceste firme nu mai funcționează. 

Reprezentanții CAS Botoșani spun că există buget alocat pentru asemenea servicii la domiciliu, însă nimeni nu mai desfășoară oficial această activitate. 

Asta după ce, la o verificare a perioadei 2014-2017 pentru cele două firme din Botoșani specializate în asigurarea îngrijirilor la domiciliu, s-au constatat nereguli și abateri grave, controlul finanlizându-se cu imputarea unei sume de peste 80.000 de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
29

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
48

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
42

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...