Suferința din dragoste aduce schimbări MAJORE în organism! La ce boli grave se poate ajunge

Suferința din dragoste aduce schimbări MAJORE în organism! La ce boli grave se poate ajunge

   Foto: Addox

Avem nevoie de fericire. Orice suferință de natură mentală ne dă peste cap organismul și pot apărea diverse dezechilibre. Suferința din dragoste este în topul schimbărilor majore în organism.

Ai plâns. Ai stat zile întregi în pat. Ai ascultat cântece triste. Ai avut senzația că lumea ta s-a răsturnat. Mintea noastră cea frumoasă și sensibilă devine cel mai mare dușman al nostru. Dar știai că și corpul suferă schimbări, atunci când suferim din dragoste? Ne spune Doctorul Zilei.

Hormonii se schimbă.

Dragostea te face fericit. În organism, fericirea este prezentă prin hormonii numiți dopamină și oxitocină. Când ”ți se frânge inima”, nivelul acestor hormoni scade dramatic și le iau locul hormonii de stres, cum ar fi cortizonul și epinefrina. Ei transformă toată fericirea în tristețe și stres.

Când hormonul de stres devine cronic, se reduce capacitatea de a-ți face amintiri noi. Poate că asta e soluția creierului de a nu-și aminti ce i-a cauzat stresul.

Sistem imunitar slăbit. Ești mult mai predispus la a te îmbolnăvi. Stresul și durerea vor determina producerea a mai puține celule albe, care luptă cu infecțiile.

Dezechilibre alimentare și îngrășare. Când viața ne îngenunchează, sistemul nostru imunitar slăbește și începem să avem pofte, de obicei alimente pline de sare, zahăr, carbohidrați și grăsimi, fără mulți nutrienți.

Cortizonul e un hormon care predispune la îngrășare și tot el stârnește poftele. Aceste alimente nesănătoase vor spori producția de serotonină, care cauzează stresul.

Disfuncții sexuale. Dacă ai inima frântă, probabil că nu te mai atrage subiectul sexualitate. Și dacă te-ar atrage, ai vedea că trupul parcă nu mai răspunde așa cum te așteptai. La bărbați, aceasta este disfuncția erectilă. La femei, se va amplifica sindromul premenstrual și va fi mult mai greu să rămâi însărcinată.

Probleme ale pielii. Când cresc hormonii de stres, problemele de piele ca psoriasisul, acneea sau cuperoza se vor amplifica.

Toate aceste consecințe ale suferinței din dragoste ne fac să ne simțim și mai rău, iar când observăm că ne vindecăm, e un semn că și inima noastră se simte mai bine. Așa că dacă suferi din dragoste chiar acum, să nu uiți că inima continuă să bată, iar stările de fericire și tristețe alternează.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
52

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
74

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
370

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...