ȘTIAI? Iată cele 9 alimente care combat durerea

ȘTIAI? Iată cele 9 alimente care combat durerea

Durerea fizică este greu de suportat indiferent de vârsta pe care o ai. Durerea fie ca este de de stomac, de articulații, de mușchi, de oase, durerea dată de hernia de disc sau cea provenită de la discopatia cervicală face viața pacientului un calvar. De ajutor sunt și anumite alimente care au rol analgezic dar și antiinflamator, combat sau ameliorează durerea. 

Pentru început este recomandat să mergi la medic pentru investigații amănunțite și stabilirea unui diagnostic. În funcție de cauza durerii vei primi tratament cu antiinflamatoare nesteroide sau vei primi indicația pentru gimnastică medicală sau kinetoterapie.

Ca emediu natural de ajutor îți pot fi alimentele. Unele alimente au rolul de a diminua durerea, acționând exact ca un medicament, ne spune Doctorul Zilei.

Iată ce alimente ameliorează senzația de durere fizică:

Cireșele negre – sunt bogate în antioxidanți ce înving durerea. Mai mult, acestea sunt bogate și în antocianine care au o acțiune similară antiinflamatorului. De asemenea, ceaiul din cozi de cireșe este un remediu bun împotriva afecțiunile renale, a celor digestive dar are și un efect pozitiv asupra inflamațiilor, a reumatismului, combat durerile specifice reumatismului.

Tahini – fiind bogată în magneziu este un analgezic bun în calmarea durerilor musculare.

Papya – specialiștii spun că este foarte bun în combaterea durerilor lombare. Acest fruct exotic este o sursă excelentă de antioxidanți care luptă cu procesul inflamator din organism ducând la eliminarea durerii.

Ghimbir – fiind bogată în zinc, potasiu, calciu, magneziu și având o mulțime de proprietăți antiseptice, antispasmodice, antibacteriene. Este un excelent antivomitiv și calmează durerile de mușchi precum și crampele menstruale.

Afine – chiar dacă nu este sezonul lor, afinele congelate au aceleași proprietăți antiinflamatoare. Mai multe studii au demonstrat că afinele pot reduce inflamațiile din corp și combat cu succes durerea fizică.

Semințe de dovleac – fiind o sursă bogată de magneziu (mineralul care ameliorează de exemplu intensitatea unei migrene) ajută la combaterea durerilor. Mai mult, sunt studii care susțin că semințele de dovleac contribuie și la ameliorarea osteoporozei.

Somonul – este o sursă importantă de acizi grași omega-3 care au rol antiinflamator fiind un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului. Mai mult, specialiștii spun că un consum regulat de somon ameliorează sensibilitatea articulară în cazul bolnavilor de artrită reumatoidă.

Turmericul – este o sursă importantă de antioxidanți, în plus are proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Totodată este bogat în vitaminele C, E, K, sodiu și potasiu, cupru, fier și magneziu. Are un rol pozitiv asupra inflamațiilor din corp reducându-le.

Ulei de măsline virgin este un excelent remediu împotriva durerilor articulare. Mai mult, acesta contribuie și la menținerea sănătoasă a articulațiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O oră până la închiderea urnelor! Cum votează botoșănenii

astăzi, 20:08
387

Cu o oră înainte de închiderea urnelor, 140.212 botoșăneni și-au exprimat opțiunea de vot la alegerile europarlamentare (126.626 pe liste permanente, 12.383 pe liste suplimentare și ...

Ministerul de Externe a cerut oficial AEP prelungirea procesului de votare în străinătate

astăzi, 19:59
146

​​Ministerul de Externe a cerut oficial prelungirea procesului de votare în străinătate. Solicitarea către AEP a fost transmisă după ora 19.00, după ce Biroul Electoral a stabilit că ...

Prefectul Dan Șlincu: "Îmi doresc să fiu reprezentat cât mai bine în deciziile care se iau în Parlamentul European" - FOTO

astăzi, 18:58
160

Prefectul Dan Șlincu, reprezentanul Guvernului în teritoriu, a votat duminică după-amiază la Secția 104 din municipiul Dorohoi, împreună cu soția sa."Am votat la ...