Stați în casă: Covid – 19 face ravagii între cadrele Spitalului Județean Botoșani

Stați în casă: Covid – 19 face ravagii între cadrele Spitalului Județean Botoșani

Noul coronavirus cuprinde personalul medical de pe toate secţiile celui mai mare spital de la Botoșani.

Miercuri la amiază, un medic oncolog, diagnosticat cu covid19, a fost preluat de o ambulanţă de la domiciliu, după ce a început să aibă febră tot mai mare, frisoane şi dificultăţi în a respira. Cadrul medical a fost transportat la Secţia de Boli Infecţioase, unde a rămas internat pentru a fi ţinut sub supravegherea specialiştilor.

Cu o seară înainte, două infirmiere, una de pe secţia de ortopedie, alta de pe reanimare, au fost ambele preluate de ambulanţe de la domiciliu şi internate pe secţia medicală 1 a Spitalului Judeţean, transforată şi aceasta în secţie pentru bolnavii covid sau suspiciuni.

O altă asistenttă, de această dată de pe secţia de explorări funcţionale, a fost transferată de la Infecţioase pe secţia de reanimare a spitalului judeţean, aceasta având dificultăţi mari în a respira, şi aceasta fiind printre cei suspecţi de a fi infectaţi cu noul coronavirus.

Vineri dimineaţă şi o asistentă de pe secţia ORL a ajuns la spital cu simptome Covid - 19.

La Botoșani, potrivit datelor oficiale, până ieri, 112 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, 57 fiind cadre medicale din cadrul blocului central al Spitalului Județean.

Ultimele date arătau că Spitalul Județean Botoșani, cu toate secțiile din subordine, avea 2095 de posturi normate, din care 262 personal nesanitar, adică personal administrativ, în timp ce 1833 îl reprezenta personalul medical și auxiliar sanitar, practic cei aflați în prima linie în lupta cu epidemia Covid-19.

În total, din cei 1833 slariați din prima linie, 1319 salariați îl reprezenta personalul medical iar 514 personal auxiliar sanitar, iar din acestea, până ieri, 57 erau deja confirmate oficial ca find pozitive la testele Covid-19.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
53

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
56

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
55

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...