Soluţii pentru criza de medici de la Pediatrie!

Deficitul de medici care deservesc Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Secţia de Pediatrie ar putea avea o rezolvare, astfel încât micii pacienţi să beneficieze de îngrijiri medicale dar să se şi respecte programul legal de lucru al cadrelor medicale.

Soluţii pentru criza de medici de la Pediatrie!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

10.835 de prezentări a contabilizat de la începutul anului până joi la prânz Compartimentul de Primiri Urgenţe din Secţia de Pediatrie. Asta înseamnă că, în medie, fiecare din cei patru medici au diagnosticat câte 2.709 mici pacienţi prezentaţi la CPU cu tot felul de suferinţe.

Asta în condiţiile în care au fost luni în care CPU a fost deservit de trei medici ba chiar s-a ajuns la cooptarea unui medic din Unitatea de Primire a Urgenţelor să asigure ture la Pediatrie. Mai mult, cei mai mulţi medici sunt specializaţi pe pediatrie, unul singur fiind urgentist.

Încă din aprilie conducerea Spitalului Judeţean promisese că va rezolva situaţia într-un fel sau altul, cea mai eficientă soluţie fiind scoaterea la concurs a posturilor vacante. Acest lucru s-a întâmplat după decizia Comitetului Director al Spitalului.

"Este vorba de un post de medic urgentist şi unul pediatru, strict pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe. Decizia a fost luată de Comitetul Director în urmă cu două sau trei săptămâni", spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Problema care ar putea apărea însă ar fi lipsa medicilor care să fie interesaţi de cele două posturi scoase la concus.

 

Spune-ne opinia ta