SEMNAL DE ALARMĂ - Medic agresat cu violenţă, într-o clinică privată din România: "Nu este teamă, ci revoltă!" - VIDEO

Agresiunea s-a produs în urmă cu două săptămâni, iar medicul a decis acum să facă publică înregistrarea video care conţine imaginile filmate în unitatea medicală.

SEMNAL DE ALARMĂ - Medic agresat cu violenţă, într-o clinică privată din România: "Nu este teamă, ci revoltă!" - VIDEO

Potrivit fiului medicului agresat, incidentul a pornit după ce agresorul a cerut pentru partenera sa o consultaţie fără programare. Deşi iniţial a acceptat, tonul violent al bărbatului şi ameninţările venite de la acesta l-au determinat iasă din cabinet.

„La o clinică privată din Galaţi, unde tatăl meu (cel agresat) acordă consultaţii, individul agresor s-a prezentat cu partenera lui şi a cerut un consult peste programările din acea zi. Şi individul, şi partenera lui au avut un comportament recalcitrant şi revendicativ încă de când au intrat în cabinet. Tatăl meu, având şi acordul partenerei individului, i-a permis acestuia să rămână în cabinet în timpul consultului. Individul însă, pe tot parcursul consultului, a vorbit în continuu, mai mult sau mai puţin agresiv, motiv pentru care tatăl meu i-a cerut să iasă, totuşi, din cabinet, ca să-şi poată finaliza consultul în condiţii de linişte. Individul a refuzat, iar atunci tatăl meu i-a spus că nu-i mai rămâne decât să cheme poliţia pentru a-l convinge să părăsească cabinetul. Nu s-a făcut înţeles, şi atunci tatăl meu a ieşit din cabinet şi i-a solicitat recepţionerei să cheme poliţia. Ce s-a întâmplat mai departe, se vede în imagini...”, a scris pe Facebook fiul victimei.

În imaginile publicate marţi seară pe Facebook apare un bărbat îmbrăcat în negru care îl împinge violent pe medicul aflat în timpul serviciului. Acesta este surprins şi cade, lovindu-se cu capul de un birou, iar agresorul continuă să gesticuleze şi să se poarte ameninţător. Spre finalul filmării, intervine un alt medic care încearcă să-l calmeze pe agresor. Incidentul a avut loc în luna februarie, iar victima s-a decis să întocmească o plângere penală şi să facă publică filmarea.

„Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acţiunea penală, este necesară şi o conştientizare a unor asemenea situaţii de către toţi colegii - nu numai din relatări verbale, ci şi video. PS - nu mă victimizez, am postat doar pentru ceilalţi colegi, pentru a realiza la ce se pot aştepta. Am înaintat plângerea la parchet. Aştept procedurile. Apropos - în Moldova (pe care mulţi o desconsiderăm) pentru aşa ceva respectivul individ ar face 15 ani puşcărie. La noi - între 6 luni şi 3 ani (dacă nu vor fi şase luni cu suspendare). Ca să fie clare anumite aspecte şi să nu apară întrebări : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi poliţia, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situaţii. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, a scris medicul Costache Botezatu pe pagina sa de Facebook.

După ce a postat imaginile, medicul a venit cu câteva precizări, susţinând că agresiunea nu a fost provocată de o presupusă solicitare de mită, în condiţiile în care incidentul are loc într-o clinică privată.

„Ca să fie şi mai clar... pentru că văd că unii vorbesc pe aici de şpagă...filmarea este făcută într-un centru medical privat, unde nu se dau atenţii... totul se plăteşte cu chitanţă. Deci...ca să fim bine înţeleşi pentru cei care nu au prins ideea: nu e vorba de o şpagă neonorată... e vorba despre o clinică privată unde are loc un act de violenţă asupra unui cadru medical”, a precizat pe Facebook medicul.

În acest caz, scrie Mediafax, Poliţia Galaţi a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
41

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
61

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2121

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...