Șase medici de la Spitalul Mavromati ies la pensie

Nu mai puțin de șase medici de pe mai multe secții ale Spitalului Județean Mavromati Botoșani ies, anul acesta, la pensie. 

Șase medici de la Spitalul Mavromati ies la pensie

Odată cu pensionarea acestora, deficitul de cadre medicale de la cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani se va adânci și mai tare.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, medicii care se pensionează în cursul acestui an sunt Doina Botez și Mariana Alexa- Secția Boli Infecțioase, Mariana Andrioaie și Anton Pîrvu- Medicină Internă, Radu Dan- Endocrinologie și Gabriel Petrovici- Secția Pediatrie.

"Până în prezent au solicitat prelungirea contractului domnul doctor Anton Pârvu și domnul doctor Radu Dan, aceștia având și doctoratul, putând să își desfășoare activitatea până la vârsta de 70 de ani. Vom rămâne neacoperiți pe anumite specialități dar sperăm ca rezidenții care vin să suplinească această posturi. De asemenea, cred că până în momentul în care vom face angajări în cadrul spitalului, domnii doctori care doresc să prelungească contractul vor rămâne să asigure activitatea în spital. Odată ce atingi vârsta de 65 de ani poți rămâne în activitate prin contract cu timp parțial, funcție de disponbilitatea postului și dacă nu se ocupă prin concurs. Aceste posturi se vacantează în momentul în care nu se prezintă nimeni la concurs, medicii pensionari putând să asigure activitatea", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
20

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
138

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...