Șapte noi cazuri COVID în Botoșani, în ultimele 24 de ore

Șapte noi cazuri COVID în Botoșani, în ultimele 24 de ore

Județul Botoșani pare să reușească să se mențină în echilibru în fața pandemiei de coronavirus. În timp ce în toată țara au explodat cazurile de Covid – 19, datele anunțate în urmă cu câteva momente de Grupul de Comunicare strategică al Guvernului României arată că la Botoșani au fost înregistrate în ultimele 24 de ore șapte noi cazuri de coronavirus.

Cele opt noi cazuri fac ca de la startul epiedemiei până în prezent, deci în aproximativ cinci luni, în județul Botoșani să fie înregistrate doar 1127 cazuri. Cifrele mici de infectare par să răsplătească eforturile populației de a se proteja în fața noului Covid-19.

Pe de altă parte, datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani arată că impactul noului Covid-19 la Botoșani a fost mai ales asupra femeilor.

Cifrele făcute publice astăzi arată că din totalul cazurilor înregistrate, deci 1127, nu mai puțin de 671 (peste 60% din cazuri) au fost înregistrate la persoanele de sex feminin. Evident, în aceste condiții, tot femeile sunt cele care au reușit să învingă mai mult noul coronavirus.

Pe de altă parte, în timp ce județul Botoșani pare să se țină “bine” în aceste zile în fața epidemiei, România a ajuns însă să înregistreze nu mai puțin de 42.394 de cazuri, din care 1.119 confirmate doar în ultimele 24 de ore. Adică aproape tot atâtea câte au fost înregistrate în total la Botoșani în cinci luni.

Liderul absolut al infectării cu nou coronavirus rămâne capitala, la o populație de 1,8 milioane de oameni, Bucureștiul având până acum 4976 de cazuri confirmate, din care peste 100 doar în ultimele 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
197

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
86

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...