Sanitas a decis sa declanseze greva generala dupa Pasti. Sorina Pintea: Ar fi o ipocrizie sa declanseze greva!

Sanitas a decis sa declanseze greva generala dupa Pasti. Sorina Pintea: Ar fi o ipocrizie sa declanseze greva!

Sanitas, cea mai puternica organizatie sindicala din sectorul sanitar, a decis, luni, ca medicii si angajatii din sistemul sanitar afiliati sa declanseze greva generala dupa Pasti, ei fiind nemultumiti de faptul ca majorarile salariale intre 70% si 170% anuntate de Ministerul Sanatatii incepand cu data de 1 martie sunt "doar pe hartie", a declatat luni, pentru Hotnews.ro, prim-vicepresedintele federatiei Sanitas, Iulian Pope.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anuntase, la inceputul lunii februarie, la scurt timp dupa instalarea in functie, ca salariile medicilor, asistentilor medicali si ale altor angajati din sistem vor creste cu procente cuprinse intre 70% si 170%, incepand cu data de 1 martie. 

Iulian Pope a mai precizat ca si angajatii din sistemul sanitar afiliati altor federatii sindicale, precum Hipocrat, au anuntat ca se vor alatura protestului.

In urmatoarele saptamani, sindicalistii Sanitas vor picheta sediile ministerelor pe care le considera responsabile pentru aceasta criza - Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii. Mitingurile vor culmina cu un mare miting in Piata Victoriei, la care sunt asteptati in jur de 10.000 de membri Sanitas. In cazul in care revendicarilor lor vor ramane nerezolvate, pasul urmator este declansarea grevei generale, dupa Pasti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
20

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...

Nu cumpărați niciodată aceste ouă din supermarket! Mulți români fac greșeala de a ignora acest sfat esențial

astăzi, 09:30
71

Ouăle reprezintă un aliment perfect, sunt hrănitoare și versatile, acestea putând fi mâncate la micul dejun, prânz sau cină. Cele mai populare ouă sunt cele de găină.La c...

Moment înălțător la Darabani: Profesorul Vasile Postolachi și-a lansat cartea în prezența a peste 200 de persoane! (Foto)

astăzi, 08:36
67

Luni, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, a avut loc la Darabani, în prezența a peste 200 de persoane, un eveniment deosebit, în strânsă legătură cu sărbătoarea...