Sancțiuni în cazul copilului înțepat de mai multe ori, la Secția de Pediatrie!

Sancțiuni în cazul copilului înțepat de mai multe ori, la Secția de Pediatrie!

Cazul fetiței în vârstă de 9 luni care a ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani și care a fost înțepată de mai multe ori întrucât asistentele nu îi găseau vena a ajuns în atenția unei comisii de anchetă care a finalizat cercetarea.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, personalul care s-a ocupat de micuță va fi sancționat, urmând ca sancțiunile să fie stabilite de o Comisie de disciplină.

"În ceea ce privește sesizarea privind manevre care nu s-au justificat prin multipla înțepare a unui copil în cadrul Secției Pediatrie s-a întrunit comisia care a verificat situația. Asistenții din cadrul Secției Pediatrie care au efectuat manevrele vor fi sancționați disciplinar. Au fost găsite și alte nereguli la nivelul secției ce țin de serviciul RUNOS, au fost persoane care au schimbat tura fără să consemneze", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Ca o măsură ce va fi luată la Secția de Pediatrie după incidentul cu fetița de 9 luni  va fi achiziția de aparatură specială pentru identificarea venelor care nu pot fi prinse.

Incidentul de la Secția de Pediatrie s-a petrecut în luna decembrie și a fost relatat chiar de tatăl copilului. Bărbatul a spus că fetița a fost traumatizată după ce o asistentă a înțepat-o de mai multe ori în încercarea de a-i pune o branulă pentru a-i administra tratament.

Citește mai multe despre acest caz: Revolta unui părinte care și-a dus copilul la Secția de Pediatrie Botoșani! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
746

Salariile care le-au fost stabilite prin noua Lege a salarizării îi nemulţumesc profund pe angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani.Situaţia existentă la nivelul i...

Directorii Spitalului Mavromati ameninţă cu demisia!

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
1185

O bună parte dintre cei aflaţi în echipa de conducere a Spitalului Judeţean Mavromati ameninţă că îşi vor da demisiile de pe funcţii începând cu data de 1 ianuarie....

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
1060

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...