Sancțiuni în cazul copilului înțepat de mai multe ori, la Secția de Pediatrie!

Sancțiuni în cazul copilului înțepat de mai multe ori, la Secția de Pediatrie!

Cazul fetiței în vârstă de 9 luni care a ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani și care a fost înțepată de mai multe ori întrucât asistentele nu îi găseau vena a ajuns în atenția unei comisii de anchetă care a finalizat cercetarea.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, personalul care s-a ocupat de micuță va fi sancționat, urmând ca sancțiunile să fie stabilite de o Comisie de disciplină.

"În ceea ce privește sesizarea privind manevre care nu s-au justificat prin multipla înțepare a unui copil în cadrul Secției Pediatrie s-a întrunit comisia care a verificat situația. Asistenții din cadrul Secției Pediatrie care au efectuat manevrele vor fi sancționați disciplinar. Au fost găsite și alte nereguli la nivelul secției ce țin de serviciul RUNOS, au fost persoane care au schimbat tura fără să consemneze", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Ca o măsură ce va fi luată la Secția de Pediatrie după incidentul cu fetița de 9 luni  va fi achiziția de aparatură specială pentru identificarea venelor care nu pot fi prinse.

Incidentul de la Secția de Pediatrie s-a petrecut în luna decembrie și a fost relatat chiar de tatăl copilului. Bărbatul a spus că fetița a fost traumatizată după ce o asistentă a înțepat-o de mai multe ori în încercarea de a-i pune o branulă pentru a-i administra tratament.

Citește mai multe despre acest caz: Revolta unui părinte care și-a dus copilul la Secția de Pediatrie Botoșani! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
1161

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
967

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1694

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...