Sancțiuni în cazul copilului înțepat de mai multe ori, la Secția de Pediatrie!

Sancțiuni în cazul copilului înțepat de mai multe ori, la Secția de Pediatrie!

Cazul fetiței în vârstă de 9 luni care a ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani și care a fost înțepată de mai multe ori întrucât asistentele nu îi găseau vena a ajuns în atenția unei comisii de anchetă care a finalizat cercetarea.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, personalul care s-a ocupat de micuță va fi sancționat, urmând ca sancțiunile să fie stabilite de o Comisie de disciplină.

"În ceea ce privește sesizarea privind manevre care nu s-au justificat prin multipla înțepare a unui copil în cadrul Secției Pediatrie s-a întrunit comisia care a verificat situația. Asistenții din cadrul Secției Pediatrie care au efectuat manevrele vor fi sancționați disciplinar. Au fost găsite și alte nereguli la nivelul secției ce țin de serviciul RUNOS, au fost persoane care au schimbat tura fără să consemneze", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Ca o măsură ce va fi luată la Secția de Pediatrie după incidentul cu fetița de 9 luni  va fi achiziția de aparatură specială pentru identificarea venelor care nu pot fi prinse.

Incidentul de la Secția de Pediatrie s-a petrecut în luna decembrie și a fost relatat chiar de tatăl copilului. Bărbatul a spus că fetița a fost traumatizată după ce o asistentă a înțepat-o de mai multe ori în încercarea de a-i pune o branulă pentru a-i administra tratament.

Citește mai multe despre acest caz: Revolta unui părinte care și-a dus copilul la Secția de Pediatrie Botoșani! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
256

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
523

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
251

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...