Să sperăm că este alertă falsă! Posibil caz de coronavirus în România, la Bacău

Să sperăm că este alertă falsă! Posibil caz de coronavirus în România, la Bacău

Alertă pentru posibilă infectare cu virusul mortal din China în România. E vorba despre o persoană revenită recent din ţara asiatică şi care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, pentru Deșteptarea.ro.

În paralel, o asistenta medicala din China (purtând un costum de protecție și o mască de fața), care spune că-i tratează pe bolnavii infectați cu coronavirus din Wuhan, susține într-o înregistrare video virală ca autoritățile din China ascund adevarata amploare a efectelor virusului.

Ea susține ca au fost infectați peste 90.000 de oameni, informează New York Post.

Înregistrarea, postată pe YouTube, a fost vizionata de peste 2 milioane de oameni. Autoritățile susțin că numărul celor infectați este de doar 1.975 de oameni.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
782

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
248

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...