Revoltă provocată de revenirea Liviei Mihalache la conducerea „Mavromati”. „În alte condiții, mă voi retrage, nu vreau să fiu părtaș la genocid”

Revoltă provocată de revenirea Liviei Mihalache la conducerea „Mavromati”. „În alte condiții, mă voi retrage, nu vreau să fiu părtaș la genocid”

Revenirea Liviei Mihalache la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, vineri dimineață, a generat o serie de nemulțumiri exprimate fățiș și reacții de revoltă în rândul angajaților unității sanitare.

Potrivit unor surse, unele cadre medicale propun înaintarea unei petiții spre Ministerul Sănătății, prin intermediul căreia să solicite demiterea imediată a actualului manager, suspendat din funcție circa trei săptămâni, având în vedere că Mihalache nu a fost capabilă să gestioneze criza de sănătate din vârful „Mavromati”.

O reacție dură a avut și medicul Bogdan Alexandroaie, fost purtător de cuvânt al unității, care a scris pe o rețea de socializare următorul mesaj:

„Au trecut deja 8 saptamani de pandemie. 15 mai 2020, o zi asteptata cu bucurie de majoritatea romanilor(de inteles dupa acesta perioada grea) , dar o zi neagra(a cata ?) pentru cadrele medicale din Spitalul Judetean Mavromati. Expirarea perioadei de urgenta, inseamna expirarea mandatului, extrem de scurt, a unui manager care si-a pus toata puterea si sufletul, pentru binele Spitalului si a pacientilor, avand in vedere dezastrul in care am fost aruncati de catre predecesorii fara idei si capacitate de comunicare. Ceea ce s-a distrus, in 5-6 saptamani, e greu de reparat, dar cu toate astea, incet, cu colaborare, bunavointa, idei si multa munca, impreuna cu noua echipa (dr. Malancea si dr. Radu de Spitalul Judetean si dr. Adascalitei de la DSP) am reusit sa „spalam intunericul ” in care am fost aruncati atat noi cat si pacientii. Acum, cand lumina incepe sa razbata in viata tuturor(pacienti si cadre medicale), solicitam Ministerului Sanatatii, d-lui ministru Tataru, sa se gandeasca bine si sa actioneze in consecinta, ca sa nu revenim in acel „ev mediu” de indolenta si necunoastere in care am trait pana acum 3 saptamani. Atat eu, si cred ca sunt in asentimentul colegilor, dorim, prelungirea mandatelor actualei conduceri, numite prin ordin de ministru, pentru ca impreuna , sa o scoatem la capat si sa putem acorda servicii medicale de calitate pentru pacienti, pentru ca ei au nevoie si noi. Asta ne dorim! In alte conditii, cu siguranta, eu ma voi retrage pentru ca nu vreau sa fiu partas la genocidul care a stat sa izbucneasca. Domnule Ministru, daca va pasa de sanatatea botosanenilor, actionati in consecinta. Noua ne pasa!!!”.

Pe surse, Livia Mihalache ar fi sărbătorit în birou întoarcerea la conducere cu șampanie, alături de câțiva colegi simpatizanți.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
155

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
284

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
130

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...