Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public

Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară, că România se află undeva la jumătatea clasamentului internațional în privința procentului din populație care a primit deja vaccinul anti-COVID-19 și că este posibil ca în curând faza I și faza a II a de vaccinare să se desfășoare în paralel.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a precizat că el se va vaccina public atunci când îi va veni rândul și le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați de infecția cu coronavirus.

Întrebat, în acest context, ce le-ar spune celor care nu sunt încă hotărâți să se vaccineze, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a răspuns: ”Le spun un lucru simplu – eu o să mă vaccinez. Am decis să mă vaccinez, și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, cred că acest lucru este bun. Le sfătuiesc și pe aceste persoane să se vaccineze pentru că este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja și pentru a-i proteja și pe cei din jurul lor. Nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva ce eu nu aș face. Când o să-mi vină rândul, o să mă vaccinez, o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut. Sfatul meu pentru toți este să nu asculte dezinformările și manipulările care circulă peste tot și să se gândească la interesul lor și al familiilor lor și al celor apropiați”.

 

Spune-ne opinia ta