"Naște, mamă, că oricum copilul este mort!". Suferința unei tinere în Maternitatea Botoșani. Ce explicație au medicii!

A purtat nouă luni în pântece copilul, dar când a ajuns la spital a născut un făt mort! Mama spune că, atunci când a ajuns pe mâna medicilor, a simțit copilul că mişcă, dar cadrele medicale de la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati susțin contrariul. Medicii legiști sunt cei care vor face lumină în acest caz. 

"Naște, mamă, că oricum copilul este mort!". Suferința unei tinere în Maternitatea Botoșani. Ce explicație au medicii!

O tânără însărcinată, în vârstă de 18 ani, din localitatea Ungureni, județul Botoșani, a ajuns duminică dimineața la Secția de Obstetrică și Ginecologie. A mai născut un copil în urmă cu un an și 11 luni, iar acum, când au luat-o durerile, și-a dat seama că i-a venit sorocul. A chemat Ambulanța, iar duminică în jurul orei 05.00 a ajuns la Maternitate.

După internare, tânăra spune că a fost dusă într-un salon, dar că niciun medic nu ar fi venit să o vadă, deşi avea dureri. Spune că a fost văzută doar de asistente, care la un moment dat i-ar fi spus că nu se mai aud bătăile inimii copilului, atunci fiind chemat medicul care era de gardă. 

Tânăra povestește că a fost dusă în sala de nașteri, unde a adus pe lume un făt mort. Nu înțelege cum a fost posibil acest lucru, în condițiile în care susține că a fost pe perioada sarcinii la control și a simțit copilul mișcându-se chiar și după ce a ajuns la spital, duminică dimineaţa.
 
"Când am ajuns la spital la ora 05.00, cu ambulanța, aveam dilatație 6 cu 5 și nu m-a mai pus să mă vadă, nici dilatație, nimic, până la ora 08.00, când a venit doamna doctor. Prima dată când m-au ascultat se auzea inimioara la copil, apoi a început să bată mult mai încet până nu s-a mai auzit deloc și când m-au dus la ecograf au spus că este mort copilul. Sarcina era ajunsă la termen, copilul era dezvoltat normal, avea 3.200 de grame. Am fost la medic tot timpul la control, mi-a spus că copilul este bine și că nu o să fie nicio problemă nici la naștere. M-au luat durerile prin somn și știind că eram cu sarcina la termen am venit la spital și nu s-au sinchisit să mă bage prea tare în seamă pentru că fiecare mamă are dureri... Nu mi s-a rupt apa și o asistentă mi-a spus că nu pot naște până nu mi se rupe apa, dar nici la primul copil nu mi s-a rupt (...) Până nu a sunat o doamnă asistentă medicul de gardă și a spus că este o problemă că nu se mai aude inimioara la copil... A venit medicul de gardă și la ecograf mi-a spus că îi pare rău, dar copilul e mort. Când am ajuns la spital copilul trăia, l-am simțit", a spus tânăra. 

Femeia susţine că i s-ar fi reproşat că nu a venit mai repede la spital, dar spune că nu s-a simţit rău, ci a venit când au luat-o durerile. Ea aşteaptă acum rezultatul necropsiei, după care va decide dacă va face plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor. Tânăra crede că, dacă ar fi fost văzută de un medic imediat cum a ajuns la spital, copilul ar fi putut fi salvat.

"După ce am născut, o asistentă mi-a spus că trebuie să fi fost copilul mort, că de ce nu am venit mai devreme, și am spus că nu are cum să fie mort că eu l-am simțit toată ziua, că a mișcat. Au dat vina pe mine că era copilul mort. M-au suit pe masă și mi-au spus "naște, mamă, că oricum copilul este mort". Aștept rezultatul autopsiei și când voi ajunge acasă voi vorbi cu soțul, cu familia, și voi vedea ce e de făcut", ne-a mai spus tânăra.
 
De cealaltă parte, reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati susţin că fătul era mort în momentul în care tânăra a ajuns la spital, iar medicii legişti vor stabili cauzele decesului.


 "Pacienta s-a prezentat la spital și, din ceea ce au declarat medicii, pacienta a prezentat un făt mort în momentul în care a ajuns la spital. Pacienta a fost luată o singură dată în evidența spitalului, i s-au recomandat anumite investigații pe care trebuia să le facă și să revină la control, aceasta nu s-a mai prezentat la spital. Din ceea ce am fost informat, fătul era mort în momentul în care a ajuns la spital. Urmează ca în cursul zilei de 14 decembrie să primim rezultatele de la autopsie", ne-a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
418

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
137

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
362

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...