Protest împotriva vaccinării obligatorii, la Botoşani!

Intenţia autorităţilor de a introduce obligativitatea vaccinării este aspru criticată de unii botoşăneni, care consideră că li se încalcă flagrant libertatea de a alege.

Protest împotriva vaccinării obligatorii, la Botoşani!

Sâmbătă va fi organizat în municipiul Botoşani un marş de protest prin care cei care se împotrivesc introducerii obligativătiţii vaccinării vor să atragă atenţia că vaccinarea este un act medical, care ar trebui aplicat doar cu liberul consimțământ al pacientului, şi nicidecum impus de către guvernanţi.

Acţiunea de protest se va desfăşura între orele 16.00-18.00. Protestatarii se vor aduna în faţa Instituţiei Prefectului, după care vor mărşălui pe Pietonalul Unirii până în Parcul Mihai Eminescu, iar mai apoi se vor întoarce în faţa Palatului Administrativ.

“Este o acţiune care are loc la nivel naţional şi nu urmăreşte decât să avem libertatea de a putea decide în continuare dacă dorim sau nu să fim vaccinaţi. Consider că libertatea este un drept, iar vaccinarea trebuie să rămână o alegere. Aşa cum nimeni nu poate să îmi impună ce să pun pe masă atunci când mănânc cu atât mai puţin cineva ar putea să îmi impună prin lege ceea ce eu urmează să îmi bag în sânge. Vom continua până când cei care sunt la cârma acestei ţări vor lua atitudine şi îşi vor revizui atitudinea pentru că este inadmisibil ca un grup de oportunişti ajunşi la guvernare să poată decide soarta oamenilor care vor să trăiască ca şi până acum, liberi în ţara lor, liberi să aleagă atâta timp cât nu încalcă libertatea celorlalţi cetăţeni”, a spus Daniel Ciobbanu, unul dintre organizatorii protestului de la Botoşani.

Daniel Ciobbanu susţine că înainte ca cineva să decidă vaccinarea ar trebui să studieze foarte atent prospectul unui vaccin, dar şi reacţiile adverse, iar fiecare să aibă ulterior libertatea de a decide ce face cu el însuşi sau cu copilul său şi nu să fie obligat să facă ceva ce nu doreşte.

 “Foarte mulţi spun: când ai fost mic nu ai fost şi tu vaccinat? În 1981 erau trei vaccinuri în grila de vaccinare obligatorie, nu spun că au fost bune sau nu, dar cu siguranţă acele vaccinuri erau făcute în România şi erau cu o singură tulpină, în momentul de faţă tot ceea ce înseamnă vaccin cu mai multe tulpini toate au nevoie de adjuvanţi care sunt pe bază de aluminiu şi mercur, ambele substanţe neurotoxice. Dacă în SUA, unde vaccinarea este obligatorie în grila de vaccinare sunt 57 de vaccinuri rata de autism a ajuns de 1 la 6 sau 1 la 10 copiii plus multe alte boli specifice reacţiilor adverse care se regăsesc pe aceste vaccinuri. Dacă există un risc la vaccin atunci eu trebuie să mă bucur de libertatea de a decide dacă să mi-l administrez sau nu. Nu ştiu câţi dintre părinţi au citit un prospect de la un vaccin, le recomand să o facă. Eu până la vârsta de 36 de ani am locuit în ţări cu grad de risc ridicat de malarie, hepatită şi multe alte boli transmisibile, nu am fost vaccinat şi nu m-am îmbolnăvit, vreau în continuare să mă pot bucura de acest drept de a alege. Eu nu lupt împotriva vaccinării, ci împotriva obligativităţii pentru că sunt persoane care consideră că prin vaccinare se imunizează şi se protejează dar sunt şi persoane care consideră că pot să se imunizeze natural sau din motive religioase nu doresc să fie vaccinate şi acest drept trebuie să li se repsecte”, a mai spus Daniel Ciobbanu.

Acţiunea de protest a primit autorizaţie pentru a putea fi desfăşurată, din partea Primăriei Municipiului Botoşani şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. 

Senatorii au votat Legea vaccinării prin care au decretat că este timpul să interzică accesul copiilor nevaccinaţi în creşele şi grădiniţele de stat. În plus, părinţii care vor refuza să-şi vaccineze copiii riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Legea vaccinării urmează să ajungă pe masa deputaţilor, cei care au şi votul decisiv. 
 

 

Spune-ne opinia ta