Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

"Dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic", se arată în proiect.

Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

Uniunea Salvati Romania vrea sa elimine practica "plicului pentru medic", potrivit unui proiect de lege care prevede ca pacientul poate oferi donatii doar unitatii sanitare unde a fost ingrijit, nu si medicilor.

Donatiile vor fi incluse in situatia privind executia bugetului de venituri si cheltuieli al spitalului public, care se afiseaza lunar pe pagina de interent creata in acest scop de Ministerul Sanatatii.

"Pacientul poate oferi donatii unitatii sanitare unde a fost ingrijit, cu repectarea legii", se arata in proiectului de lege depus la Senat, care modifica articolul nr. 34 din Legea drepturilor pacientilor.

Conform deciziei ICCJ "fapta medicului angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate de a primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege", urmand a fi angajata raspunderea penala a acestuia, sustin initiatorii in expunerea de motive a actului normativ, semnata de deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, arata ziare.com.

USR afirma ca "dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic".

Proiectul depus de USR a fost semnat si de trei parlamentari PSD - Ioan Liviu Balint, Corneliu Florin Buicu (presedintele Comisie de sanatate din Camera Deputatilor, n. red.) si Maricela Colbuz, un deputat PNL - Nicolae Neagu si un deputat UDMR - Vass Levente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

5 minute pe zi – timpul mediu de lectură al unui român. Doar 6% din români sunt cititori de cărți

astăzi, 07:55
30

În medie, un român petrece cinci minute pe zi citind dintr-o carte, potrivit unui studiu Eurostat care cuprinde informații despre 15 state membre. Cei mai împătimiți cititori sunt...

Încă un antrenor demis în Liga 1. Cine îi ia locul!

Marţi, 24 Aprilie 2018
309

Ion Moldovan a devenit cel de-al 12-lea antrenor inlocuit in acest sezon al Ligii 1. Tehnicianul in varsta de 63 de ani a fost demis marti de la Concordia Chiajna, ca urmare a rezultatelor slabe ...

Un val de aer nord-african loveşte România!

Marţi, 24 Aprilie 2018
531

Vremea va fi mult mai caldă săptămâna viitoare în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să atingă valori de până la 30 de grade Celsius, mai ridicate cu 8-10...