Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

"Dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic", se arată în proiect.

Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

Uniunea Salvati Romania vrea sa elimine practica "plicului pentru medic", potrivit unui proiect de lege care prevede ca pacientul poate oferi donatii doar unitatii sanitare unde a fost ingrijit, nu si medicilor.

Donatiile vor fi incluse in situatia privind executia bugetului de venituri si cheltuieli al spitalului public, care se afiseaza lunar pe pagina de interent creata in acest scop de Ministerul Sanatatii.

"Pacientul poate oferi donatii unitatii sanitare unde a fost ingrijit, cu repectarea legii", se arata in proiectului de lege depus la Senat, care modifica articolul nr. 34 din Legea drepturilor pacientilor.

Conform deciziei ICCJ "fapta medicului angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate de a primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege", urmand a fi angajata raspunderea penala a acestuia, sustin initiatorii in expunerea de motive a actului normativ, semnata de deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, arata ziare.com.

USR afirma ca "dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic".

Proiectul depus de USR a fost semnat si de trei parlamentari PSD - Ioan Liviu Balint, Corneliu Florin Buicu (presedintele Comisie de sanatate din Camera Deputatilor, n. red.) si Maricela Colbuz, un deputat PNL - Nicolae Neagu si un deputat UDMR - Vass Levente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Dovleacul, vedeta toamnei. O legumă pe care nu ai voie să o ratezi!

astăzi, 10:29
83

Dovleacul te poate ajuta să slăbești, pentru că este sărac în calorii, favorizează digestia și previne depunerea grăsimilor, datorită unui conținut mic și rar de vitamina T.Î...

Ca să înțelegeți cu adevărat euroscepticismul moldovenilor, vă invit să mergem la mine, la Botoșani, cu autocarul

astăzi, 09:35
1812

Ca să ajung acasă cu autocarul, îmi ia o zi întreagă. Uitați-vă pe harta cu autostrăzile din România. Vedeți ceva prin zona aia? Exact. Nu-i nimic. Pe E85 se moare zi...

DUREROS: Un medic cardiolog a murit în timpul gărzii. Avea 44 de ani și ar fi suferit un infarct

astăzi, 08:30
2284

Un medic cardiolog din Arad a decedat, sâmbătă dimineată, în timp ce efectua serviciul de gardă la Spitalul Județean, scriu publicațiile locale. Medicul Cosana Claiciu ar fi suferit ...