Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

"Dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic", se arată în proiect.

Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

Uniunea Salvati Romania vrea sa elimine practica "plicului pentru medic", potrivit unui proiect de lege care prevede ca pacientul poate oferi donatii doar unitatii sanitare unde a fost ingrijit, nu si medicilor.

Donatiile vor fi incluse in situatia privind executia bugetului de venituri si cheltuieli al spitalului public, care se afiseaza lunar pe pagina de interent creata in acest scop de Ministerul Sanatatii.

"Pacientul poate oferi donatii unitatii sanitare unde a fost ingrijit, cu repectarea legii", se arata in proiectului de lege depus la Senat, care modifica articolul nr. 34 din Legea drepturilor pacientilor.

Conform deciziei ICCJ "fapta medicului angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate de a primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege", urmand a fi angajata raspunderea penala a acestuia, sustin initiatorii in expunerea de motive a actului normativ, semnata de deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, arata ziare.com.

USR afirma ca "dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic".

Proiectul depus de USR a fost semnat si de trei parlamentari PSD - Ioan Liviu Balint, Corneliu Florin Buicu (presedintele Comisie de sanatate din Camera Deputatilor, n. red.) si Maricela Colbuz, un deputat PNL - Nicolae Neagu si un deputat UDMR - Vass Levente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Franta cucereste a doua Cupa Mondiala din istorie, dupa o finala nebuna in fata Croatiei

Duminică, 15 Iulie 2018
317

Franta a cucerit a doua sa Cupa Mondiala din istorie dupa ce a castigat finala CM 2018 din Rusia, scor 4-2 in fata Croatiei, la capatul unei dintre cele mai spectaculoase finale de Mondial in ultimii ...

Legumele congelate vor avea etichete speciale. Decizie după scandalul Listeria

Duminică, 15 Iulie 2018
272

În urma discuţiilor purtate săptămâna trecută la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor să se menţioneze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea să fie...

Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii din zona Dorohoi, o rețetă specială

Duminică, 15 Iulie 2018
1912

Merg de minune cu piure şi varză murată, iar reţeta este una uşoară, dacă se respectă întocmai paşii gătirii. Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, reţeta de pe vrem...