Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

"Dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic", se arată în proiect.

Proiect: Pacientul poate oferi donatii DOAR spitalelor, nu medicilor!

Uniunea Salvati Romania vrea sa elimine practica "plicului pentru medic", potrivit unui proiect de lege care prevede ca pacientul poate oferi donatii doar unitatii sanitare unde a fost ingrijit, nu si medicilor.

Donatiile vor fi incluse in situatia privind executia bugetului de venituri si cheltuieli al spitalului public, care se afiseaza lunar pe pagina de interent creata in acest scop de Ministerul Sanatatii.

"Pacientul poate oferi donatii unitatii sanitare unde a fost ingrijit, cu repectarea legii", se arata in proiectului de lege depus la Senat, care modifica articolul nr. 34 din Legea drepturilor pacientilor.

Conform deciziei ICCJ "fapta medicului angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate de a primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege", urmand a fi angajata raspunderea penala a acestuia, sustin initiatorii in expunerea de motive a actului normativ, semnata de deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, arata ziare.com.

USR afirma ca "dreptul la recunostinta" nu poate fi considerat un argument valid in favoarea mentinerii practicii "plicului pentru medic".

Proiectul depus de USR a fost semnat si de trei parlamentari PSD - Ioan Liviu Balint, Corneliu Florin Buicu (presedintele Comisie de sanatate din Camera Deputatilor, n. red.) si Maricela Colbuz, un deputat PNL - Nicolae Neagu si un deputat UDMR - Vass Levente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Dacă-ți spun la intrare că s-ar putea să arzi în localul meu, faci stânga-mprejur?

astăzi, 09:42
171

Duminică a intrat în vigoare un text de lege care-i obligă pe patronii de localuri să anunțe de la intrare, prin panouri speciale, că nu au autorizație la incendiu și că, implicit, ...

Primariile au crescut salariile, iar apoi au ramas fara bani. Acum cer ajutor de la Guvern

Duminică, 21 Ianuarie 2018
610

Dupa ce au crescut salariile in primarii, un sfert dintre consiliile judetene au cerut Guvernului ajutor pentru plata lefurilor pana la sfarsitul lui decembrie.Dupa ce au primit libertatea de a ma...

ȘTIAI? Iată care sunt cele mai contagioase boli!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
856

Bolile contagioase au grade de risc diferite. Răceala, spre exemplu, se transmite uşor de la om la om, în timp alte afecţiuni “se iau” doar în anumite condiţii. Iată de ce...