Problemele din Maternitate au ajuns și la Ministerul Sănătății. „Relocarea ar însemna episodul 2 al coșmarului Suceava, ba chiar genocid”

Problemele din Maternitate au ajuns și la Ministerul Sănătății. „Relocarea ar însemna episodul 2 al coșmarului Suceava, ba chiar genocid”

Medici și asistenți din cadrul Secției de Obstetrică și Gincologie din Botoșani au înaintat un memoriu Ministerului Sănătății, pentru ca Maternitatea să nu fie transformată în spital de tip Covid. Întrucât conducerea centrală a lăsat la latitudinea autorităților botoșănene decizia finală privind această speță, cadrele medicale propun ca alternative Municipalul din Dorohoi și Spitalul de Recuperare pentru pacienții confirmați cu Covid.

Medicii din Maternitate se tem că transformarea acesteia în spital de tip Covid ar putea să însemne „episodul 2 al coșmarului Suceava”.

„În spitalul Mavromati sunt deja cazuri COVID confirmate, la medic și pacienți, care au trecut și prin spitalul Dorohoi. Relocarea Maternității în oricare din aceste locații, chiar și după dezinfecție, ar însemna episodul 2 al coșmarului Suceava. Ba chiar genocid, pentru că se face cu bună știință și neținând cont de strigătele disperate ale medicilor care cunosc situația”.

Totodată, potrivit acestora, în Maternitate s-au creat circuite „și pentru gravida sănătoasă, și pentru cea suspectă si pentru cea Covid confirmată”.

Am achiziționat patru tuneluri cu clor și ultraviolete la intrarea și ieșirea din spital și pentru bonavi, și pentru personal. În Maternitate se nasc lunar 250 copii, deci 500 externari, acum se dublează pentru că ne asaltează sucevencele. Unde să plecăm? În acest moment în sunt opt gravide în travaliu, opt prematuri intubați”.

Potrivit unor surse, în dimineața în care conducerea Maternității ar fi fost informată verbal ca personalul să se pregătească de mutarea spre Municipalul din Dorohoi, managerul unității „gazdă”ar fi telefonat și ar fi precizat clar că nu este spațiu pentru un asemenea aport și că va contesta decizia privind relocarea spre spitalul din Dorohoi. Ulterior, autoritățile au dispus redistribuirea aparaturii, a pacientelor și a personalului medical spre Spitalul Județean, spre Secția de Pediatrie și spre Recuperare.

„La ora actuală se poartă discuții pentru a se lua o decizie în cel mai scurt timp”, spun reprezentanții Prefecturii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
22

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
202

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
159

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...