Primele simptome de diabet. Atenție la aceste probleme ale pielii

Primele simptome de diabet. Atenție la aceste probleme ale pielii

Diabetul poate afecta oricare parte a corpului, inclusiv pielea. De fapt, unele afecțiuni ale pielii sunt uneori primul semn că o persoană are diabet. Din fericire, cele mai multe pot fi prevenite sau tratate cu ușurință dacă sunt diagnosticate devreme. Unele dintre aceste probleme sunt boli de piele pe care oricine le poate avea, cu atât mai uşor persoanele cu diabet zaharat. Acestea includ infecții bacteriene, infecții fungice și prurit.

Alte afecțiuni ale pielii sunt specifice în cea mai mare parte sau apar doar la persoanele cu diabet. Printre acestea, dermopatia diabetică, necrobioza lipoidică, băşici diabetice și xantomatoza eruptivă.

Infecţiile bacteriene
-Urcioare (infecţii ale glandelor pleoapelor)
-Furuncule
-Foliculita
-Infecții profunde ale pielii și țesutului de dedesubt
-Infecții în jurul unghiilor

Ţesuturile inflamate sunt de obicei fierbinţi, umflate, roșii și dureroase. Mai multe organisme diferite pot provoca infecții, cele mai frecvente fiind bacteriile Staphylococcus. În trecut, infecțiile bacteriene puteau fi mortale, în special pentru persoanele cu diabet zaharat. Astăzi, cazurile de deces sunt rare datorită antibioticelor și metodelor mai bune de control al glicemiei.

Dar, chiar și în prezent, persoanele cu diabet zaharat au mai multe infecții bacteriene decât restul persoanelor. Medicii cred că persoanele cu diabet pot reduce posibilitatea apariţiei infecțiilor printr-o bună îngrijire a pielii. Dacă credeţi că aveți o infecție bacteriană, consultați medicul.

Infecţiile fungice

 Cauza infecțiilor fungice la persoanele cu diabet zaharat este adesea Candida albicans. Această ciupercă poate crea erupții cutanate de zone umede, roșii, înconjurate de băşici și coji. Aceste infecții apar adesea în pliuri calde și umede ale pielii. Zonele cu probleme se află sub sâni, în jurul unghiilor, între degetele de la mâini şi de la picioare, în colțurile gurii, sub prepuţ (la bărbații necircumscrişi), la subsuori și în zona inghinală.

Printre infecțiile fungice frecvente se numără micoza genitală, piciorul atletului (micoza piciorului), dermatomicoza şi infecția vaginală care provoacă mâncărime. Dacă credeţi că sunteţi infectat cu fungi sau drojdii, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Pruritul

Mâncărimile locale sunt adesea cauzate de diabet. Acestea pot fi cauzate de o infecție cu drojdii, o piele uscată sau o circulație necorespunzătoare a sângelui. Atunci când circulația proastă este cauza mâncărimii, zonele cele mai afectate pot fi părțile inferioare ale picioarelor.

Este posibil să vă puteți trata singur mâncărimea. Limitați frecvența băilor, mai ales când umiditatea este scăzută. Utilizați un săpun blând, hidratant, și aplicați cremă de piele după baie.

Sursa: scoalapacientilor.ro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...