Primele concluzii ale necropsiei în cazul copilului născut mort la Maternitatea Botoșani!

Primele concluzii preliminare în cazul copilului care s-a născut în urmă cu câteva zile mort la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani au fost emise de medicii legiști, după efectuarea necropsiei.

Primele concluzii ale necropsiei în cazul copilului născut mort la Maternitatea Botoșani!

Concluziile arată că fătul era decedat de mai mult de 24 de ore în momentul în care mama a ajuns la Maternitate.

Rezultatele finale ale necropsiei vor veni abia peste două luni, iar atunci se va ști cu exactitate din ce cauză a decedat copilul.

"Rezultatul necropsiei arată: mort născut antepartum, la termen, cu o dată probabilă a decesului peste 24-72 de ore, cu pulmon nerespirație, asta înseamnă că în momentul extracției fătului acesta nu a respirat spontan. Aceastea sunt rezultate preliminare urmând ca în decurs de două luni să fie finalizată necropsia în totalitate. Se așteaptă și rezultatele anatomopatologie ale necropsiei, rezultatul preliminar este cel macroscopic", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au precizat că în momentul în care mama s-a prezentat la Maternitate în urma investigațiilor la care a fost supusă s-a constatat că bebelușul este mort. 

"Din diagnosticul la internare doamna doctor a constat faptul că fătul nu prezenta bătăile cordului fetal", a menționat medicul Ștefan Bercea.

De cealaltă parte însă rudele susțin că după internare femeii i s-au făcut analize, dar şi ecografie, primind asigurări că fătul este bine. La câteva ore de la internare a fost supusă unei operații de cezariană fiind scos un bebeluș fără viață. 

Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină şi pe toată perioada gravidităţii a mers regulat la control, la medic, după cum afirmă rudele, fără a i se comunica pe parcursul celor nouă luni că ar fi vreo problemă cu copilul.

După primirea rezultatului final al necropsiei se va decide dacă se impune declanșarea unei anchete la nivelul spitalului.

"Dacă în urma rezultatului final al necropsiei se constată că este o culpă medicală se va începe ancheta", a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

Cazul se află și în atenția Poliției, care s-a autosesizat. Familia mamei susține, în continuare, că femeii nu i s-a spus la internare că fătul ar fi mort, ci că "bătăile inimiii copilului sunt normale". Mama se află și acum internată în spital având probleme cu tensiunea după experiența dureroasă prin care a trecut. 

Citește mai multe despre acest caz: Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
217

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
277

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
478

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...