Primele concluzii ale necropsiei în cazul copilului născut mort la Maternitatea Botoșani!

Primele concluzii preliminare în cazul copilului care s-a născut în urmă cu câteva zile mort la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani au fost emise de medicii legiști, după efectuarea necropsiei.

Primele concluzii ale necropsiei în cazul copilului născut mort la Maternitatea Botoșani!

Concluziile arată că fătul era decedat de mai mult de 24 de ore în momentul în care mama a ajuns la Maternitate.

Rezultatele finale ale necropsiei vor veni abia peste două luni, iar atunci se va ști cu exactitate din ce cauză a decedat copilul.

"Rezultatul necropsiei arată: mort născut antepartum, la termen, cu o dată probabilă a decesului peste 24-72 de ore, cu pulmon nerespirație, asta înseamnă că în momentul extracției fătului acesta nu a respirat spontan. Aceastea sunt rezultate preliminare urmând ca în decurs de două luni să fie finalizată necropsia în totalitate. Se așteaptă și rezultatele anatomopatologie ale necropsiei, rezultatul preliminar este cel macroscopic", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au precizat că în momentul în care mama s-a prezentat la Maternitate în urma investigațiilor la care a fost supusă s-a constatat că bebelușul este mort. 

"Din diagnosticul la internare doamna doctor a constat faptul că fătul nu prezenta bătăile cordului fetal", a menționat medicul Ștefan Bercea.

De cealaltă parte însă rudele susțin că după internare femeii i s-au făcut analize, dar şi ecografie, primind asigurări că fătul este bine. La câteva ore de la internare a fost supusă unei operații de cezariană fiind scos un bebeluș fără viață. 

Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină şi pe toată perioada gravidităţii a mers regulat la control, la medic, după cum afirmă rudele, fără a i se comunica pe parcursul celor nouă luni că ar fi vreo problemă cu copilul.

După primirea rezultatului final al necropsiei se va decide dacă se impune declanșarea unei anchete la nivelul spitalului.

"Dacă în urma rezultatului final al necropsiei se constată că este o culpă medicală se va începe ancheta", a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

Cazul se află și în atenția Poliției, care s-a autosesizat. Familia mamei susține, în continuare, că femeii nu i s-a spus la internare că fătul ar fi mort, ci că "bătăile inimiii copilului sunt normale". Mama se află și acum internată în spital având probleme cu tensiunea după experiența dureroasă prin care a trecut. 

Citește mai multe despre acest caz: Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescentă din Botoşani, reţinută după un flagrant al poliţiştilor!

astăzi, 15:53
1163

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Dulcești, judeţul Neamţ, au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 65 ani, din Horia, ar fi fost victima unei ...

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 15:40
494

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Pirat auto prins de poliţişti, iertat de judecători pe motiv că scopul legii nu este aplicarea sancţiunilor pecuniare

astăzi, 14:07
3129

C.R. a fost oprit de poliţişti, în luna aprilie a anului trecut, în timp ce transporta persoane fără a deţine o autorizaţie. Acesta era cunoscut de oamenii legii, în condiţiil...