Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat va deveni Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani!

Proiectul de hotărâre privind acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 27 septembrie 2018.

Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat va deveni Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani!

 Dr. Doina Hrehoreț  Foto: medicaacademica.ro

S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembrie 1967, fiind absolventă a Colegiului Național "Mihai Eminescu". Dr. Doina Hrehoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Irinel Popescu și actuala lui mână dreaptă la secția condusă de dânsul. 

 Este singura femeie din România și unica din Europa de Est care transplantează ficat. Transplantul de ficat este cea mai complexă și dificilă operație. 

Spune că transplantul nu se poate face cu jumătăţi de măsură, ci e nevoie de‑o implicare totală, până la a renunţa la a fi stăpânul timpului tău: “Din punctul meu de vedere dacă faci transplant trebuie să te dedici sută la sută, nu se poate face cu jumătate de măsură, nu poţi să zici azi am chef să fac transplant mâine nu mai am chef. E o alegere, o opţiune, pe care ţi-o doreşti sau nu”.

Nu şi-ar fi imaginat niciodată, când ajuta femeile din Drăguşeni – un sat din Botoșani – să nască pe muşamaua patului, că va ajunge la Fundeni să facă transplant: “De-asta eu am sentimentul că nu e un vis al meu care s-a împlinit, ci o soartă pe care mi-am parcurs-o”

"Suntem patru chirurgi în toată țara care facem transplant hepatic", a spus dr. Hrehoreț. Cu pacienții ei este umană și deschisă, povestește cu ei despre orice. Citeste si Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat! 

Proiectul de hotărâre privind acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani medicului Doina Hrehoreț se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 27 septembrie 2018.​

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Radu Istrate

O poveste cu viaţă, despre viaţă: reîntâlnirea dintre un paramedic şi cel mai mic pacient al său

Luni, 11 Februarie 2019
2723

Iată postarea ISU:"Elena Florentina - viața din căușul palmei"La prima vedere această fotografie pare să reprezinte un tablou devenit clasic - un pompier -paramedic cu un copi...

Tot mai puţini copii în centrele de plasament. Alternativa aplicată la Botoşani

Sâmbătă, 9 Februarie 2019
1246

Politicile implementate la nivelul Autorităţii Naţionale de Protecţie a Copilului au rezultate spectaculoase dacă analizăm statisticile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie...

Adolescent după gratii după comiterea mai multor furturi

Sâmbătă, 9 Februarie 2019
364

Poliţiştii dorohoieni au pus în aplicare joi un mandat emis de Judecătoria Dorohoi pe numele unui tânăr de 16 ani, din aceeaşi localitate. Faţă de acesta, instanţa a dispus măsura...