Președintele CJAS Botoșani: "Nu avem semnale că medicii de familie refuză semnarea actelor adiționale"

Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, Carmen Nicolau, susține că nu a primit semnale din partea medicilor de familie din județ cum că ar refuza să semneze actele adiționale la contractele existente.

Președintele CJAS Botoșani: "Nu avem semnale că medicii de familie refuză semnarea actelor adiționale"

Potrivit acesteia, toți medicii de familie din județul Botoșani au depus cereri pentru continuitatea relațiilor contractuale pentru anul 2018. Cei care încă nu au semnat aceste acte adiționale nu pot oferi servicii decontate de CJAS, iar dacă nu fac acest lucru nu vor putea da trimiteri, elibera rețete compensate. 

Miercuri dimineață mai mulți medici de familie din județ erau în această situație, pentru că însă nu semnaseră actele adiționale.

"În momentul de față avem peste 100 de contracte semnate de către medicii de familie, acte adiționale, din 158. Nu avem semnale că refuză semnarea actelor adiționale. Atâta timp cât medicul a depus cerere am făcut act adițional, primim și astăzi acte semnate. Atâta timp cât are contract în sistemul asigurărilor sociale de sănătate nu este posibilă taxarea pacientului, doar dacă nu a semnat, caz în care nu poate da nici biletele de trimitere, rețete compensate. Dar în online-ul la care ne uităm de dimineață nu este cineva care să nu fi dat servicii", a declarat președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Actele adiționale vor fi valabile pe primul trimestru din acest an, după care se vor negocia și semna noile contracte dintre medicii de familie și CJAS.

La nivel național medicii de familie protesteaza, incepand de miercuri, fata de birocratia din sistemul de sanatate, si nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, astfel incat pacientii nu vor mai primi trimiteri si retete compensate.

Medicii de familie au protestat in data de 15 noiembrie 2017 in Piata Victoriei fata de birocratia din sistemul medical, acuzand faptul ca din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt pusi in situatia de a neglija actul medical.

 

Spune-ne opinia ta