Poveste inventată pentru salvarea unui botoşănean

Refuzul categoric de care s-au lovit cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Mavromati, din partea unui pacient aflat în stare gravă, le-a determinat să inventeze o poveste pentru ca bărbatul să accepte să rămână internat în spital, în caz contrar viaţa acestuia fiind pusă în pericol.

Poveste inventată pentru salvarea unui botoşănean

Botoşăneanul, în vârstă de 77 de ani, a ajuns la spital după ce a suferit un accident vascular cerebral, având şi un cheag de sânge. Când a auzit că va trebui să rămână în spital pentru tratament, bărbatul a refuzat, deşi i s-a spus foarte clar că, dacă va pleca, riscul de a paraliza este foarte mare.

„Pacientul a ajuns cu ambulanţa de la Tudora şi era în stare gravă, prezentând o hemoragie intracraniană. Cu toate acestea, refuza internarea, pe motiv că nu vrea să stea în spital, deşi putea paraliza în orice moment”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Fiica bărbatului, care ar fi putut să îşi dea consimţământul pentru internarea acestuia, nu a putut fi contactată. Cum constituirea unei comisii de arbitraj care să decidă măsurile care se impun  ar fi necesitat timp, unul dintre medici a inventat o poveste care în cele din urmă l-a determinat pe bătrân să accepte internarea. Cum bărbatul repeta că vrea să plece acasă la fiica lui, i s-a spus că şi fata a ajuns la spital, dar pe drum s-a lovit la un picior, astfel că va fi şi ea internată în spital.

Bătrânul a fost internat pe Secţia de neurologie şi supus unui tratament de urgenţă, iar cheagul de sânge s-a resorbit până să îi afecteze creierul.  

Potrivit legii, când pacientul nu îşi poate exprima voinţa, dar este necesară o intervenţie medicală de urgenţă, personalul medical are dreptul să deducă acordul pacientului dintr-o exprimare anterioară a voinţei acestuia. În cazul în care pacientul necesită o intervenţie medicală de urgenţă, consimţământul reprezentantului legal nu mai este necesar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
48

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
91

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
220

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...