Postările familiei pe Facebook i-au adus demiterea Laurei Acatrinei, directorul adjunct al DSP

La câteva ore după ce a vorbit asistenţilor comunitari şi mediatorilor sanitari despre importanţa vaccinării, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică al judeţului Botoşani a fost demis de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Postările familiei pe Facebook i-au adus demiterea Laurei Acatrinei, directorul adjunct al DSP

Ordinul ministrului privind eliberarea din funcţia de director adjunct al DSP Botoşani, ocupată oricum temporar de către medicul Laura Acatrinei, a ajuns la instituţie cu puţin timp înainte de încheierea programului de lucru. Directorul DSP, medicul Gabriel Ciochină, a confirmat informaţia.

"Asta înseamnă că doamna doctor revine pe funcţia deţinută anterior, la Inspecţia Sanitară. Tot personalul însă este preocupat acum de campania de vaccinare ROR, ca atare va continua să activeze şi pe acest segment", explică directorul DSP Botoşani.

Demiterea medicul Laura Acatrinei a urmat anunţului făcut marţi dimineaţă de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Oficialul a punctat faptul că directorul adjunct al DSP va fi demis pentru că foloseşte Facebook în timpul serviciului. După şedinţa cu asistenţii comunitari şi cu mediatorii sanitari, Laura Acatrinei a explicat situaţia, aşa cum o vede ea, precizând că deja s-au luat măsuri în vederea verificării modalităţii de folosirea a computerului de serviciu.

"L-am informat pe domnul director executiv despre tot ce s-a întâmplat şi dumnealui a solicitat compartimentului de specialitate verificări. Nu comentez reacţia domnului ministru. Oricum eu sunt pe un mandat de interimat. Acele postări le-a făcut copilul meu, pagina mea de Facebook nu era tocmai actualizată. Eu mi-am făcut pagina pentru a ţine legătura cu colegii mei medici. Calculatorul de acasă nu era parolat, nici contul de Facebook şi până ieri a avut acces la el toată familia mea", a explicat medicul Laura Acatrinei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Programul de minimis pentru lână atrage tot mai mulţi crescători de ovine botoşăneni

astăzi, 18:39
287

De săptămâni întregi funcţionarii de la Direcţia Agricolă bat coclaurii în încercarea de a-i convinge pe crescătorii de oi să intre în programul lansat de Minister...

Individul care şi-a înjunghiat fiul rămâne după gratii. Ce se întâmplă cu copiii lui

astăzi, 16:11
742

O familie întreagă suferă din cauza nechibzuinţei tatălui care, cucerit de aburii alcoolului, nu a mai ţinut cont nici de responsabilităţile sale şi nici de siguranţa propriilor copii....

Nervi la Spitalul Judeţean! Zeci de pacienţi şi aparţinători iritaţi de timpul de aşteptare la internare FOTO

astăzi, 14:05
1453

Cu un singur ghişeu de internări deschis, unde pacienţii şi aparţinătorii transmiteau documentaţiile de internare, dar şi cu o durată mare de operare a acestor documentaţii, la parterul spit...