Postările familiei pe Facebook i-au adus demiterea Laurei Acatrinei, directorul adjunct al DSP

La câteva ore după ce a vorbit asistenţilor comunitari şi mediatorilor sanitari despre importanţa vaccinării, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică al judeţului Botoşani a fost demis de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Postările familiei pe Facebook i-au adus demiterea Laurei Acatrinei, directorul adjunct al DSP

Ordinul ministrului privind eliberarea din funcţia de director adjunct al DSP Botoşani, ocupată oricum temporar de către medicul Laura Acatrinei, a ajuns la instituţie cu puţin timp înainte de încheierea programului de lucru. Directorul DSP, medicul Gabriel Ciochină, a confirmat informaţia.

"Asta înseamnă că doamna doctor revine pe funcţia deţinută anterior, la Inspecţia Sanitară. Tot personalul însă este preocupat acum de campania de vaccinare ROR, ca atare va continua să activeze şi pe acest segment", explică directorul DSP Botoşani.

Demiterea medicul Laura Acatrinei a urmat anunţului făcut marţi dimineaţă de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Oficialul a punctat faptul că directorul adjunct al DSP va fi demis pentru că foloseşte Facebook în timpul serviciului. După şedinţa cu asistenţii comunitari şi cu mediatorii sanitari, Laura Acatrinei a explicat situaţia, aşa cum o vede ea, precizând că deja s-au luat măsuri în vederea verificării modalităţii de folosirea a computerului de serviciu.

"L-am informat pe domnul director executiv despre tot ce s-a întâmplat şi dumnealui a solicitat compartimentului de specialitate verificări. Nu comentez reacţia domnului ministru. Oricum eu sunt pe un mandat de interimat. Acele postări le-a făcut copilul meu, pagina mea de Facebook nu era tocmai actualizată. Eu mi-am făcut pagina pentru a ţine legătura cu colegii mei medici. Calculatorul de acasă nu era parolat, nici contul de Facebook şi până ieri a avut acces la el toată familia mea", a explicat medicul Laura Acatrinei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1919

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...