Plângere penală împotriva conducerii „Mavromati” și a DSP. Parchetul a inițiat o anchetă

Plângere penală împotriva conducerii „Mavromati” și a DSP. Parchetul a inițiat o anchetă

Răsturnare de situație în cazul deciziei dispuse de conducerea Spitalului de Urgență „Mavromati”, vineri dimineață, potrivit căreia medicul Ioana Alexandroaie a fost numită coordonator al Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie, iar pacientele non-Covid ar fi urmat să fie transferate la alte unități spitalicești sau transferate.

Medicul desemnat în adresa venită de la conducere, fără a fi consultat în prealabil, a spus că nu doreşte această responsabilitate şi a înştiinţat conducerea.

Mai mult, medicii din cadrul Maternității din Botoşani au formulat o plângere penală la adresa conducerii unităţii sanitare, dar şi a DSP Botoşani, pe fondul ordinelor cotradictorii din ultimele săptămâni.

Aceștia au invocat faptul că pun în pericol viaţa nou-născuţilor, prin neasigurarea de circuite epidemiologice în Maternitate şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, respectiv nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, reclamând totodată abuz în serviciu.

De trei săptămâni de când a început harțuirea nostră sistematică am rezolvat 456 de externări, din care 168 nou-născuți. Din numărul total al externărilor, o pacientă a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, trei paciente au avut contact direct, iar patru paciente au venit din zona roșie, Suceava”, a declarat o sursă din cadrul Maternității.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoșani, dosarul a fost înregistrat, iar pentru început cerceările vor fi făcute in rem, urmând ca pe parcurs să se decidă dacă și ce persoane vor fi puse sub urmărire penală.

Potrivit deciziei emise de SJU, se impunea transferul sau externarea tuturor pacientelor non-COVID, către Spitalul Municipal din Dorohoi sau spre alte spitale de grad superior din alt județ, în funcție de patologie, urmând ca secțiile OG I, OG II și Neonantologie să rămână în așteptare pentru primirea pacienților suspecți Covid-19 și a pacienților confirmați cu Covid-19.

Amintim că, prin Ordin de Ministru, unitatea era desemnată, în urmă cu două săptămâni, să devină atât maternitate Covid, cât și spital suport pentru pacienții diagnosticați cu această afecțiune, după un întreg scandal generat de decizia inițială a autorităților în același sens. Vinerea trecută, s-a solicitat evacuarea, apoi medicii au organizat un alt protest, în timpul căruia managerul SJU a anunțat publicarea în Monitorul Oficial a unui alt ordin la nivel de Minister, potrivit căruia Secția de Obstetrică rămânea doar maternitate Covid, blocul central al SJU fiind spitalul-suport. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
73

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
48

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
115

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...