Pintea l-a pus șef la Agenția de Transplant pe medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Apuseni

Pintea l-a pus șef la Agenția de Transplant pe medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Apuseni

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a schimbat, dupa 8 luni, din nou conducerea Agentiei Nationale de Transplant. Noul director executiv al ANT este medicul Radu Zamfir, unul dintre cei care au supravietuit tragediei aviatice din Apuseni din 2014, in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si tanara rezidenta Aura Ion.

"Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor in medicina, atestat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si chirurgie oncologica si detine o diploma europeana de transplant pentru prelevare multiorgan.

Dr.Radu Zamfir a fost formator in cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum 'Educatia medicilor in domeniul transplantului' si 'Dezvoltarea competentelor in transplant'.

De-a lungul carierei sale dedicate activitatii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distinctii, printre care si o Diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplant hepatic in Romania", se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Sanatatii.

Printre atributiile directorului executiv al ANT se numara reprezentarea Agentiei in relatiile cu organele statului, precum si cu persoane fizice sau juridice din tara si din strainatate, aprobarea regulamentului de ordine interioara si normele privind disciplina tehnologica si administrative, acreditarea si reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului si exportului de organe, tesuturi si celule de origine umana destinate transplantarii la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitara si trasabilitate a organelor, tesuturilor si celulelor de origine umana destinate transplantarii.

In ce-l priveste pe medicul Zamfir, acesta este unul dintre pasagerii avionului pilotat de Adrian Iovan, care s-a prabusit in Muntii Apuseni in ianuarie 2014 in timpul unei misiuni medicale. Autoritatile au intervenit atunci in circa sapte ore, dupa ce Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Romatsa au localizat gresit epava. Dintre cele sapte persoane aflate in aeronava, pilotul Adrian Iovan si rezidenta Aura Ion au murit, iar patru medici si un copilot au fost raniti. Zamfir a fost singurul apt si a incercat sa ii ajute pe cei care nu se puteau misca din cauza ranilor. El a fost si cel care a anuntat prabusirea la 112 si a dat SMS-uri pentru a ajuta la localizare. SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
6

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
42

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
42

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...