Pintea anunta ca scad veniturile la 10% din angajatii din Sanatate si da vina pe manageri. Ce solutie de avarie a gasit

Pintea anunta ca scad veniturile la 10% din angajatii din Sanatate si da vina pe manageri. Ce solutie de avarie a gasit

 Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea  

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a avut, vineri, noi negocieri cu liderii sindicali, dupa ce angajatii multor spitale din tara au protestat pentru ca veniturile pe luna martie le-au scazut cu sume de pana la 1.700 de lei, odata cu taierea sporurilor.

Pintea spune ca scaderile se inregistreaza la aproximativ 10% din angajatii din Sanatate si da vina pentru acest lucru pe managerii de spitale.

"Legea Salarizarii e facuta de Ministerul Muncii, noi, ca Minister al Sanatatii, o aplicam si managerii trebuie sa se incadreze in pragul de 30% pentru sporuri. Sunt si probleme de management. Este vorba de a se gospodari fiecare, de vina sunt cei care nu reusesc sa se incadreze in ceea ce spune legea", a spus Pintea intr-o discutie cu jurnalistii dupa negocierile cu sindicatele.

In schimb, acum cateva zile, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, arunca pisica pentru scaderile de venituri in curtea MS.

Circulara catre manageri

Pe de alta parte, Sorina Pintea a anuntat ca trimite o circulara catre toti managerii prin care le spune sa acorde stimulentele prevazute de Legea 95 angajatilor carora le scad veniturile. Intre timp, va deveni clara si situatia scaderilor de venituri. Si se vor relua negocierile pe regulamentul de sporuri si acesta va fi modificat in functie de categoria spitalelor.

Intrebata de ce managerii de spitale nu au luat singuri aceasta masura si e nevoie de circulara, Pintea a raspuns: "probabil ca nu au fost siguri de ceea ce spune legea".

Intrebata daca spitalele au bani pentru a plati aceste compensatii, ministrul a raspuns: "fiind fost manager de spital, pot sa va spun ca exista".

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...