Peste 1000 de oameni izolați sau în carantină din cauza coronavirusului în România

Peste 1000 de oameni izolați sau în carantină din cauza coronavirusului în România

La mai puțin de o săptămână după izbucnirea epidemiei de gripă chinezească, peste 1000 de oameni sunt în carantină și izolare în România în aceste momente. Cifrele sunt în creștere, dar, din fericire fericire, încă nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus pe teritoriul țării nostre.

Autoritățile s-au pregătit însă de ce este mai rău.

"Avem posibilitatea de 4000 de locuri de carantină la nivel național. O cifră confortabilă. În ceea ce privește locurile de spitalizare, avem 2500 de paturi din toate spitalele de boli infecțioase din România, iar 95 sunt paturi de terapie intensivă. Izolați la domiciliu sunt în jur de 1000 de oameni. Deficitul de măști este o problemă la nivel mondial și știu că cei de la ministerul de Finanțe lucrează la o ofertă", a declarat ministrul de interne Marcel Vela.

DSU, IGSU, INSP, Ministerul Sănătăţii, MApN vor desemna experţi care să facă parte dintr-un grup de lucru în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acţiune, în funcţie de evoluţia infecţiei.

O altă măsură vizează instituirea unei linii telefonice gestionate de Ministerul Sănătăţii, dedicată apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu coronavirus. De asemenea, se va înfiinţa un grup de comunicare strategică, sub conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţi din instituţiile implicate, astfel încât presa şi cetăţenii să fie informaţi operativ din surse oficiale.

În același timp, bilanțul celor afectați de corona-virus în Italia - țara de adopție pentru mai bine de un milion două sute de mii de români, este în creștere.

Șapte oameni au murit și aproape 230 sunt infectați. În acest moment, în Italia este cel mai mare focar din lume, după China şi Coreea de Sud.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
53

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
113

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
206

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...