Peste 1 milion de euro de la UE pentru extinderea, modernizarea și dotarea UPU

Peste 1 milion de euro de la UE pentru extinderea, modernizarea și dotarea UPU

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Botoșani va fi extinsă, modernizată și dotată. Consiliul Județean (CJ) a transmis că a accesat o finanțare europeană de peste 6,7 milioane de lei în acest sens.

Conform unui comunicat de presă emis marți de CJ, extinderea constă în construirea unei clădiri cu un etaj, având o suprafață de circa 320 de metri pătrați. Între timp, Corpul A ar urma să fie modernizat, fiind prevăzută și montarea unei copertine de peste 240 de metri pătrați. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

În acest moment, achiziția lucrărilor de construcții-montaj și instalații este în faza evaluării tehnice, iar semnarea contractului este estimată pentru jumătatea lunii februarie.

„Specialiștii Consiliului Județean au înțeles importanța acestui proiect și urgentează toate demersurile pentru ca și botoșănenii să beneficieze de condiții foarte bune atunci când au nevoie de sprijinul medicilor”, a transmis Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional, sesiunea 2014-2020. Valoarea cu TVA a proiectului se ridică la 8,6 milioane de lei, adică 1,8 milioane de euro, în timp ce contribuția Consiliului Județean este de 135 de mii de lei.

 

Spune-ne opinia ta