Paletă mai mare de operaţii în cadrul Compartimentului neurochirurgie, de la Spitalul Mavromati

Paletă mai mare de operaţii în cadrul Compartimentului neurochirurgie, de la Spitalul Mavromati

Dotarea sălii de operaţie de la Compartimentul neurochirurgie, din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati Botosani, cu un microscop performant va permite lărgirea paletei de intervenţii chirurgicale, cu o fidelitate mult mai mare.

Aparatul, care a costat în jur de 30.000 de euro, a ajuns în cursul acestei săptămâni. Pe lângă operaţiile pe care medicul neurochirurg deja le face, respectiv hernia de disc, decompresia măduvei cervicale, decompresia măduvei lombare, vor putea fi operate de acum înainte şi tumori.

“Din discuţiile purtate cu domnul doctor vor putea fi operaţi pacienţii cu tumori în anumite stadii. La nivelul sălii de operaţie mai exista un microscop, dar nu permitea un anumit grad de fidelitate. Facem demersurile necesare şi pentru creşterea numărului de medici, dacă am avea mai mulţi ar putea fi o gamă mult mai mare de intervenţii pentru că şi în stiuaţia actuală se operează cu un medic şi nu poţi interveni asupra unor patologii care ar necesita echipă formată din doi medici”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

În cursul anului 2017, în cadrul Compartimentului de neurochirurgie au fost internați 189 de pacienţi, dintre care 64 au necesitat intervenţie chirurgicală. Doi pacienţi au fost minori, cu vârste cuprinse între 8-14 ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
429

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
608

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
289

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...