Sănătate

Amendă aplicată Spitalului „Mavromati” de către CAS, în cazul „Alexandra Ivanov”. Sancțiunea urmează a fi contestată (video)

Joi, 14 Septembrie 2023 1605

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani a aplicat o amendă usturătoare Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov”. Conducerea u...

Deficit de angajați și pe Secția de Medicină Internă II. Șef de secție: „Mi-aș dori să am mai mult personal” (video)

Miercuri, 13 Septembrie 2023 2548

Problema lipsei de personal se resimte pe aproape toate secțiile Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Aceasta este întâmpinată și pe Secția de Medicină Internă...

Pacientă „uitată” în spital de familie patru luni de zile. Medic: „Nu putem să îi scoatem în stradă... familia refuză să îi ia acasă” (video)

Miercuri, 13 Septembrie 2023 5676

O femeie, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a petrecut patru luni de zile pe o secție a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, după ce familia a refuzat să o ia ...

Mărturii din Maternitatea groazei: Paciente lăsate fără ajutor, în funcție de „ale cui sunt” / ”Fac viața amară fetelor tinere care merg să nască”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 4554

Pentru medici, Alexandra nu era o mămică, ci un portofel. Interesele din cabinetele private dictează asupra spitalului de stat și a pacientelor.

Harta Spăgii în spitale: Județul Botoșani pe loc fruntaș în România

Miercuri, 13 Septembrie 2023 1131

România, o țară cu numeroase provocări în sistemul sănătății, se confruntă și cu datul și luatul de spăgi în spitale.

File de somon contaminat, retras de pe rafturile supermarket-urilor

Marţi, 12 Septembrie 2023 523

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că a fost retras de la comercializare două produse care prezentau urme de „listeria monocytog...

Botoșaniul a raportat un caz de infecție cu virusul West Nile, șase români au murit în acest an

Vineri, 8 Septembrie 2023 533

Numărul total al cazurilor de infecţie cu virusul West Nile înregistrat până joi a crescut la 38, arată cel mai recent raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Noi detalii despre copilul de 3 ani aruncat de mama sa pe fereastra unui hotel din Botoșani: Ce spun medicii din Iași

Vineri, 8 Septembrie 2023 1495

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul de Copii din Iași au fost martorii unei surprize medicale săptămâna trecută.

Formular pentru reclamații și mulțumiri pe site-ul Spitalului „Mavromati”: „Va ajunge direct pe masa conducerii”

Joi, 7 Septembrie 2023 722

Așa cum anunța în urmă cu ceva timp dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, pe site-ul unității spitalicești va exista un formular ...

Controale inopinate pe toate secțiile Spitalului „Mavromati”. Manager: „Toți cei vinovați vor fi trași la răspundere” (video)

Joi, 7 Septembrie 2023 2013

Tragedia petrecută în urmă cu câteva săptămâni la Maternitatea din Botoșani a declanșat un val de controale neanunțate pe toate secțiile Spitalului Județean „Mavromati...

Ministrul Rafila, despre ridicarea dreptului de liberă practică în cazul medicilor din Botoșani: ”Orice pedeapsă s-ar da, nu o să o aducă la viață pe Alexandra”

Joi, 7 Septembrie 2023 882

Ministrul Sănătății recunoaște că medicii din Maternitatea Botoșani nu și-au făcut datoria în noaptea în care Alexandra a stat internată și a implorat în zadar ajutor.

Moartea unei îndrăgite doctorițe, la doar 38 de ani: ”Ce ieșire din scenă și cum arată câteodată hazardul!”

Miercuri, 6 Septembrie 2023 21293

Doctorița s-a stins la vârsta de 38 de ani, iar motivul este unul cutremurător chiar și pentru colegii medici ai tinerei femei.