Organele unei botoşănence, sursa vieţii pentru alţi oameni în suferinţă

Nenorocirea unei familii din judeţul Botoşani va însemna viaţă pentru alte familii din ţară şi nu numai. Organele unei botoşănence urmau să fie transplantate marţi unor pacienţi aflaţi în risc vital.

Organele unei botoşănence, sursa vieţii pentru alţi oameni în suferinţă

O botoşăneancă de 37 de ani va "trăi" prin alţi oameni cărora decizia familiei sale de a îi dona organele le va salva viaţa. Marţi, în Centrul Regional de Transplant de la Iaşi a avut loc a şasea prelevare de organe din acest an.

O echipă mixtă de medici din Iaşi, Bucureşti, Târgu Mureş şi Munchen a efectuat la Spitalul "Sfântul Spiridon" o prelevare de organe de la femeia de 37 de ani, declarată în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral. Astfel, o echipă de medici din Munchen au prelevat plămânii, după ce s-a anunţat prin Eurotransplant că există un donator la Iaşi.

O altă echipă de medici de la Târgu Mureş a venit la Iaşi pentru prelevarea cordului, acesta fiind transportat cu elicopterul SMURD de la Baza Iaşi în Ardeal. O echipă din Bucureşti a preluat un rinichi pentru transplantare într-un spital din Capitală. Celălalt rinichi şi ficatul au rămas la Spitalul "Sfântul Spiridon" şi la Spitalul "Dr. C. I. Parhon".

Botoşăneanca, din Flămânzi, a ajuns la spital la sfârşitul săptămânii trecute, cu o stare generală rea, medicii diagnosticând un anevrism cerebral. Femeia, mamă a doi copii, a fost transferată la Clinica de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Dr. N. Oblu" din Iaşi, însă starea de sănătate s-a agravat, medicii declarându-se neputincioşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
56

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
1945

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
667

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...