Oamenii de știință au creat un virus care îți poate reda vederea!

Oamenii de știință au creat un virus care îți poate reda vederea!

Cercetătorii au creat un virus care, introdus în ochi, ar putea avea puteri nebănuite și ar putea vindeca orbirea cauzată de înaintarea în vârstă. Mai exact, acest virus este asemănător celui care generează apariția gripei, încetinește progresul afecțiunii și îmbunătățește semnificativ vederea.

Virusul atacă, în special, o proteină care este prea activă în corpul persoanelor care suferă de degenerare maculară, cauzată de înaintarea în vârstă. Degenerarea maculară este o boală severă care cauzează creșterea vaselor de sânge sub retină, afectând permanent vederea pacientului.

De asemenea, cercetătorii susțin că o singură injecție care conține un virus special creat poate determina organismul să reacționeze și să elimine cauzele care determină pierderea vederii.

Noi procesăm până la 80% din lumea ce ne înconjoară prin intermediul văzului, dar odată cu înaintarea în vârstă, acest simț începe să nu mai fucționeze atât de bine. Acest virus ar putea schimba acest lucru.

Acest virus, AAV2, este injectat în globul ocular, unde depune o genă care determină producția unei proteine numite sFLT01. În acest fel, celulele retinale vor secreta această proteină, lucru care le va face imune la orice fel de atac asupra lor.

Studiul, realizat pe 19 pacienți, cu vârsta de peste 50 de ani, nu a prezentat niciun efect advers la tratament, ceea ce înseamnă că leacul este sigur.

Dintre aceștia, patru au prezentat îmbunătățiri semnificative ale vederii după o singură injecție care conținea virusul. Cei care nu prezentau niciun fel de ameliorare a simptomelor aveau în corp anticorpi care atacau virusul și îi făceau imuni la efectele lui.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fractură craniană după o plimbare cu bicicleta!

astăzi, 16:56
5

O fată de 23 de ani a fost trimisă de urgenţă la Iaşi cu o ambulanţă, după ce a fost victima unui accident de bicicletă.Tânăra se afla în vizită la iubitul ei, din oraşul B...

Doi botoșăneni au scăpat cu viață după un accident petrecut ieri seară la Maxut!

astăzi, 16:33
63

Două persoane au fost rănite ieri după amiază într-un accident rutier petrecut la marginea județului Botoșani.Ambele persoane, soț și soție, au fost transportate de urgență la spi...

Arde depozitul de furaje de la Tocileni! Galerie Foto!

astăzi, 16:04
497

De mai bine de patru ore, pompierii botoșăneni se luptă pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Tocileni, comuna Stauceni.La sosirea forțelor de inte...