Nu neglijati muscaturile animalelor!

Peste 100 de botoșăneni au căzut victime animalelor din gospodărie sau cele fără stăpân, ajungând la Urgenţe cu plăgi muşcate grave.

Nu neglijati muscaturile animalelor!

Cele mai multe victime le-au făcut câinii, astfel că din totalul de 110 pacienţi care au ajuns la spital în ultimile trei luni, nu mai puţin de 74 de botoşăneni au căzut victime ale colţilor caninelor, fie că a fost vorba de animale domestice sau fără stăpân. Potrivit medicilor, au existat însă şi pacienţi muşcaţi de pisici, 17 la număr și patru mușcați de cai. La Urgențe a ajuns, de asemenea, și un botoșănean mușcat de porc. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Botoşani, 96 dintre pacienți au fost adulți și 14 copii, aceştia fiind muşcaţi de căini şi pisici.

„Mușcătura de câine sau pisică poate fi destul de periculoasă, mai ales dacă animalul prezintă rabie, motiv pentru care este recomandat ca toate persoanele care sunt mușcate de animale să se prezinte în serviciul UPU pentru prelucrarea plăgii și pentru vaccinarea antitetanos”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

 

Spune-ne opinia ta