Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie confirmată și în România

Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie confirmată și în România

Dan Oțelea, șeful laboratorului de Genetică de la Institutul Matei Balș: „Are mutații care o identifică ca fiind tulpina ce a dus la multe îmbolnăviri semnalate în sudul Marii Britanii”. Noua tulpină de COVID-19 a fost depistată la o femeie care nu a efectuat călătorii în străinătate, ceea ce poate însemna că virusul circulă deja în România.

„Această nouă variantă nu dă forme mult mai grave”

Dan Oțelea, șeful laboratorului de Genetică de la Institutul Matei Balș, a declaratat că această nouă tulpină care s-a declanşat în Marea Britanie nu este mai contagioasă.

„Are mutații care o identifică ca fiind tulpina ce a dus la multe îmbolnăviri semnalate în sudul Marii Britanii. De fapt, tulpina se numește o variantă de corona, nu este un alt subtip de virus, diferențele sunt relativ foarte mici. Boala, din ceea ce știm până acum, nu este gravă, deci această nouă variantă nu dă forme mult mai grave, dar este mult mai contagioasă, se răspândește mult mai repede”, a declarat șeful laboratorului de Genetică de la Institutul Matei Balș, Dan Oțelea.

Pacienta depistată cu noua tulpină din Marea Britanie are 27 de ani

”E vorba de o tânără de 27 de ani din judeţiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată şi lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara ţării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunţită. Dacă informaţiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Şi e mult mai contagios. Ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri.”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secţiei clinice VII „Terapie Intensivă Adulţi” şi purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
37

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
245

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
176

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...