Noua sală de operații de la Spitalul Mavromati nu poate fi folosită. Vezi motivul!

Noua sală de operații de la Spitalul Mavromati nu poate fi folosită. Vezi motivul!

Noua sală de operații de la Spitalul Județean Mavromati nu poate fi dată încă în folosință deși o bună parte din aparatură a fost achiziționată.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, în momentul în care s-a stabilit lista de investiții s-a omis trecerea unei instalații de purificare a aerului, fără de care sala de operații nu poate fi funcțională.

"Au fost trecute pe lista de investiții marea majoritate a obiectelor de inventar necesare în sala de operație, o parte au fost achiziționate, altele vor fi achiziționate. S-a scăpat din vedere faptul că sala de operație trebuie dotată și cu o instalație de purificare a aerului motiv pentru care la următoarea rectificare a listei de investiții va fi prinsă și în momentul în care se vor finaliza toate lucrările sala va putea fi utilizată". a declarat medicul Ștefan Bercea.

Noua sală de operații ar urma să fie folosită de medicii ortopezi. De altfel, Secția de Ortopedie și Traumatologie se numără printre cele mai aglomerate din cadrul spitalului, zilnic având loc câte 4-5 operații. Deschiderea unei noi săli ar mări numărul intervențiilor și ar scurta timpii de așteptare. 

"Lipsa unei noi săli de operații afectează activitatea având în vedere că Secția Oprtopedie este singura funcțională din județ iar în permanență gradul de ocupare în cadrul secției depășește 90%", a mai spus purtătorul de cuvânt de la Mavromati.

Costul total cu deschiderea noii săli de operații se ridică la 1,6 milioane de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

astăzi, 08:48
190

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...

Ce notă a primit managerul Filarmonicii Botoşani la evaluarea activităţii manageriale!

astăzi, 08:23
275

Evaluarea activităţii manageriale a directorului de la Filarmonica Botoşani a ajuns la final, iar în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare consilierii locali vor aproba rezultatul...

Spectacol și foc de artificii, pregătite pentru botoșăneni de Revelion

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
1437

Consilierii locali vor aloca, în ședința ordinară de săptămâna viitoare, fondurile necesare pentru organizarea spectacolului din noaptea de Revelion, din Piața Revoluției. ...