Noua sală de operații de la Spitalul Mavromati nu poate fi folosită. Vezi motivul!

Noua sală de operații de la Spitalul Mavromati nu poate fi folosită. Vezi motivul!

Noua sală de operații de la Spitalul Județean Mavromati nu poate fi dată încă în folosință deși o bună parte din aparatură a fost achiziționată.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, în momentul în care s-a stabilit lista de investiții s-a omis trecerea unei instalații de purificare a aerului, fără de care sala de operații nu poate fi funcțională.

"Au fost trecute pe lista de investiții marea majoritate a obiectelor de inventar necesare în sala de operație, o parte au fost achiziționate, altele vor fi achiziționate. S-a scăpat din vedere faptul că sala de operație trebuie dotată și cu o instalație de purificare a aerului motiv pentru care la următoarea rectificare a listei de investiții va fi prinsă și în momentul în care se vor finaliza toate lucrările sala va putea fi utilizată". a declarat medicul Ștefan Bercea.

Noua sală de operații ar urma să fie folosită de medicii ortopezi. De altfel, Secția de Ortopedie și Traumatologie se numără printre cele mai aglomerate din cadrul spitalului, zilnic având loc câte 4-5 operații. Deschiderea unei noi săli ar mări numărul intervențiilor și ar scurta timpii de așteptare. 

"Lipsa unei noi săli de operații afectează activitatea având în vedere că Secția Oprtopedie este singura funcțională din județ iar în permanență gradul de ocupare în cadrul secției depășește 90%", a mai spus purtătorul de cuvânt de la Mavromati.

Costul total cu deschiderea noii săli de operații se ridică la 1,6 milioane de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Investiţii în trei unităţi de învăţământ din Botoşani pentru securitatea la incendiu

Luni, 15 Ianuarie 2018
435

Trei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani vor beneficia de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru dotarea cu echipamente în vederea...

Primarul Cătălin Flutur: “Nici ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la Zilele Eminescu”

Luni, 15 Ianuarie 2018
486

Primarul Municipiului Botoşani a taxat faptul că nici în acest an nu a ajuns la Botoşani, la Zilele Eminescu, vreun reprezentant al Ministerului Culturii.Edilul a spus că ambasadorul Mar...

Discuţii între ambasadorul Marii Britanii şi primarul municipiului Botoşani. "Este o mare plăcere"

Luni, 15 Ianuarie 2018
246

Edilul i-a prezentat ambasadorului informaţii legate nu doar de cultura judeţului, dar şi de potenţialul economic, precum şi problemele cu care se confruntă municipiul, dar şi  judeţul Bo...