Noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare din județul Botoșani

Fondurile obținute prin aceste proiecte vor putea fi direcționate pentru buna desfășurare a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii medicale la standarde europene.
 

Noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare din județul Botoșani

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1, apeluri pentru proiecte nefinalizate, a fost semnat contractul de finanțare "Îmbunătățirea accesului populației din județul Botoșani la servicii medicale de urgență”, în valoare de 7.757.527,35 lei, având ca beneficiar parteneriatul dintre Ministerul Sănătății și Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi, precum și contractul “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Botoșani”, în valoare de 3.239.903,31 lei, având ca beneficiar parteneriatul dintre: Ministerul Sănătății și Spitalul de Recuperare "SF. Gheorghe” Botoșani, Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Dorohoi.

Obiectivul general al celor două proiecte este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică și îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin cele două proiecte se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel național, regional și local.

Consiliul Județean Botoșani a coordonat activitatea de elaborare și depunere a cererilor de finanțare precum și a cererilor de rambursare pentru cele două proiecte și s-a implicat atât în perioada de evaluare cât și de pre-contractare.

Fondurile obținute prin aceste proiecte vor putea fi direcționate pentru buna desfășurare a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii medicale la standarde europene.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce spune Budăi peste Pilonul II de Pensii

astăzi, 08:48
41

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, susține că PSD nu se doreşte desfiinţarea Pilonului II de pensii, iar administratorilor de pensii private li se permite să investească &ic...

Accident cu răniți la Podriga - FOTO

astăzi, 07:54
862

Accident rutier petrecut în această dimineață, soldat cu rănirea a trei persoane și avarierea mașinilor implicate, un microbuz care aparține Vămii și un autoturism izbindu-se frontal.&n...

VIDEO - Îl cinstim astăzi pe Sfântul Antonie cel Mare

astăzi, 07:24
100

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, si este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul viet...