Noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare din județul Botoșani

Fondurile obținute prin aceste proiecte vor putea fi direcționate pentru buna desfășurare a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii medicale la standarde europene.
 

Noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare din județul Botoșani

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1, apeluri pentru proiecte nefinalizate, a fost semnat contractul de finanțare "Îmbunătățirea accesului populației din județul Botoșani la servicii medicale de urgență”, în valoare de 7.757.527,35 lei, având ca beneficiar parteneriatul dintre Ministerul Sănătății și Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi, precum și contractul “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Botoșani”, în valoare de 3.239.903,31 lei, având ca beneficiar parteneriatul dintre: Ministerul Sănătății și Spitalul de Recuperare "SF. Gheorghe” Botoșani, Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Dorohoi.

Obiectivul general al celor două proiecte este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică și îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin cele două proiecte se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel național, regional și local.

Consiliul Județean Botoșani a coordonat activitatea de elaborare și depunere a cererilor de finanțare precum și a cererilor de rambursare pentru cele două proiecte și s-a implicat atât în perioada de evaluare cât și de pre-contractare.

Fondurile obținute prin aceste proiecte vor putea fi direcționate pentru buna desfășurare a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii medicale la standarde europene.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul ascuns care poate trece neobservat luni de zile. Semnele apar pe unghii

astăzi, 14:08
213

Ascuns, perfid, neglijat, confundat cu leziuni banale. Iată, în câteva cuvinte, cum arată tabloul cancerului de piele, care poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se declanșează în...

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
175

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
164

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...