Noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare din județul Botoșani

Fondurile obținute prin aceste proiecte vor putea fi direcționate pentru buna desfășurare a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii medicale la standarde europene.
 

Noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare din județul Botoșani

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1, apeluri pentru proiecte nefinalizate, a fost semnat contractul de finanțare "Îmbunătățirea accesului populației din județul Botoșani la servicii medicale de urgență”, în valoare de 7.757.527,35 lei, având ca beneficiar parteneriatul dintre Ministerul Sănătății și Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi, precum și contractul “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Botoșani”, în valoare de 3.239.903,31 lei, având ca beneficiar parteneriatul dintre: Ministerul Sănătății și Spitalul de Recuperare "SF. Gheorghe” Botoșani, Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Dorohoi.

Obiectivul general al celor două proiecte este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică și îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin cele două proiecte se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel național, regional și local.

Consiliul Județean Botoșani a coordonat activitatea de elaborare și depunere a cererilor de finanțare precum și a cererilor de rambursare pentru cele două proiecte și s-a implicat atât în perioada de evaluare cât și de pre-contractare.

Fondurile obținute prin aceste proiecte vor putea fi direcționate pentru buna desfășurare a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii medicale la standarde europene.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
76

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
40

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
130

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...