Neurochirurg: "Copilul trebuie să înveţe să scrie, apoi să facă pasul spre calculator. Nu invers, pentru că nu va mai putea"

"Cuvântul pe care l-am scris s-a dus în creier şi s-a făcut o amprentă scrisă. Memoria scrisă este mai mare decât cea vizuală".

Neurochirurg: "Copilul trebuie să înveţe să scrie, apoi să facă pasul spre calculator. Nu invers, pentru că nu va mai putea"

Despre cât de importantă este educaţia pentru dezvoltarea creierului copilului a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg.

"Este bine să scriem, pentru că am scris, am văzut, am gândit, am modificat şi am memorat. Iar cuvântul pe care l-am scris s-a dus în creier şi s-a făcut o amprentă scrisă. Memoria scrisă este mai mare decât cea vizuală. Scrisul dezvoltă foarte mult centrii. O să spuneţi: e mai bine scrisul pe calculator sau scrisul de mână? Eu zic că cel de mână. Nimeni nu contestă valoarea extraordinară a calculatorului, nu uitaţi însă să scrieţi! Copilul trebuie să înveţe să scrie, după aia să facă pasul spre calculator, nu invers, pentru că nu va mai putea", a precizat în emisiunea "Perfect Imperfect" neurochirurgul Vlad Ciurea, potivit stiri.tvr.ro

Medicul a explicat de ce este bine ca cei mici să înveţe să scrie şi să citească înainte să înceapă şcoala: "Creieraşul copilului este extrem de dezvoltat şi de permisiv. Lucrurile trebuie date foarte încet, cu linguriţa, nu să îl obosim. Ce îi place cel mai mult e joaca, hai să îi dăm ceva să se joace cu literele, cu beţigaşele, nu să fie apăsat. Şi, treptat, să ajungă la cuvinte. Formând cuvinte, să poată citi. Când ajunge pe la 5 ani, el trebuie să ştie să citească".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...