Nereguli la UPU Botoşani, descoperite de inspectorii coordonaţi de Raed Arafat!

Un control inopinat realizat de inspectorii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), structură coordonată de medicul Raed Arafat, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati a scos la iveală mai multe nereguli în ceea ce priveşte activitatea ce se desfăşoară în această zonă.

Nereguli la UPU Botoşani, descoperite de inspectorii coordonaţi de Raed Arafat!

Controlul a fost efectuat în luna iunie a acestui an, iar acum a fost finalizat şi raportul în care au fost menţionate problemele identificate, fiind trasate şi o serie de măsuri pe care personalul din UPU va trebui să le aplice pentru îmbunătăţirea activităţii.

Inspectorii DSU au constatat că pentru o parte dintre pacienţii care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe nu se întocmesc fişele de prezentare ori acestea sunt întocmite parţial atunci când sunt introduşi în camera de gardă.

 „Au fost identificate fişe de prezentare fără număr de înregistrare, fişe care prezintă parafa a doi medici care desfăşurau simultan activitatea în UPU, nu este specificat modul de prezentare al pacienţilor, nu sunt completate aspecte specifice triajului sau sunt specificate doar câteva, iar la rubricile specifice tratamentului administrat nu sunt specificate orele când s-a administrat tratamentul în Urgenţe”, se arată în raportul de control al inspectorilor DSU.

În ziua în care aceştia au făcut verificări în UPU au constatat deficienţe în ceea ce priveşte stocul de medicamente, fiind diferenţe între numărul raportat şi cel existent la unele medicamente. 

Inspectorii au avut surpriza să constate, verificând documentele, că un medic era în acelaşi timp şi pacient.

„În urma controlului s-a constatat că în unele fişe de examinare, medicul, care are totodată şi calitatea de pacient, este cel care îşi administrează tratamentul, iar în unele cazuri nu este menţionat şi diagnosticul pacientului”, se mai precizează în raportul de control al inspectorilor DSU.

Tot în ceea ce priveşte activitatea medicilor din Unitatea de Primire Urgenţe, inspectorii DSU au descoperit că 13 medici care deservesc UPU-SMURD Botoşani nu au atestatul de competenţă pentru asistenţă medicală de urgenţă pentru structuri de primiri urgenţe, modulul II. Pentru a putea fi îndeplinită această condiţie, medicii aflaţi în această situaţie vor trebui să urmeze timp de şase luni un curs de specializare.

Majoritatea deficienţelor identificate de inspectorii DSU în urma controlului din luna iunie sunt legate de nerespectarea unor metode de lucru ce se implementează la nivelul structurilor de urgenţă şi de partea administrativă a unei astfel de activităţi.

„Multe dintre aceste aspecte sunt create pentru a ne proteja pe noi şi actul medical, însă când ai doar doi asistenţi, unul pune ghips câteva ore încontinuu, iar altul ia analize, câţi pacienţi poţi să vezi tu, un singur medic, simultan? Iar la UPU e ca în gară, toţi vor să fie văzuţi primii, nu contează că sunt oameni pe targă sau ajung accidente grave. De multe ori turele între medici se schimbau ca să poată fi continuitate în UPU. Uneori mai cedăm şi noi, nu suntem roboţi”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Potrivit unor surse, controlul inspectorilor coordonaţi de Raed Arafat a venit după o reclamaţie ce a fost depusă de un medic din cadrul UPU la adresa conducerii unităţii spitaliceşti, a şefului direct, dar şi a mai multor cadre medicale din această structură. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean dat în urmărire pentru sex cu minori și contrabandă, prins după ce a furat de la o fermă!

Duminică, 20 August 2017
3682

Astfel, la 18.08.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul mai multor bunuri din anexa fermei aparținând unui bărbat de 61 de ani, din comuna Frătăuții Ve...

Adolescent bătut cu bestialitate pe un drum din județul Botoșani!

Duminică, 20 August 2017
4543

Incidentul a avut loc, vineri seara, pe un drum din satul Prăjeni. Victima s-a întâlnit cu doi consăteni de 17 și 19 ani și, pe fondul unui conflict spontan, s-au luat la ceartă, apoi...

Avertizare meteo! Răcire accentuată a vremii și instabilitate atmosferică!

Duminică, 20 August 2017
1659

În intervalul 20 august, ora 18.00-22 august, ora 08.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice.Astfel de manifest...