Mușcată de șobolan în propria curte!

Mușcată de șobolan în propria curte!

S-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe, spunându-le cadrelor medicale că a fost mușcată de un șobolan. Botoșăneanca în vârstă de 30 de ani prezenta plăgi mușcate, ea fiind direcționată către Secția de Boli Infecționase a Spitalului Mavromati, nu înainte de a i se toaleta și dezinfecta rănile.

Femeia a povestit că se afla în grădina de legume, într-o curte situată la marginea municipiului Botoșani, și că a văzut șobolanul că se apropie, dar nu a mai avut timp să se ferească, ea fiind mușcată de picior. 

Muşcătura de şobolan poate duce la apariţia unei boli de origine infecţioasă cauzate de două organisme distincte, Streptobacillus moniliformis şi Spirillum minus. Persoanele muşcate de şobolan pot resimţi primele simptome ale febrei specifice între două şi 10 zile de la expunerea la animalul infectat. Cele mai frecvente simptome sunt episoade de frisoane alternate cu febră, vărsături, dureri de spate, dureri de cap şi dureri musculare.

În primele luni ale acestui an, la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani s-au prezentat mai bine de 200 de botoșăneni care prezentau plăgi mușcate de la pisici sau câini. Dintre cei care au ajuns la UPU, 45 au fost copii și au avut nevoie de tratament de specialitate din cauza mușcăturilor de animale, în cele mai multe cazuri fiind vorba de câini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce lucruri trăsnite mai face Dorel prin România!

astăzi, 18:47
64

Acest lucru se întâmplă în Focşani, pe o străduţă aflată în spatele unui supermarket. Din imagini se vede clar că muncitorii au lucrat în jurul autoturismului, blo...

E bine să știi: Top 5 situații de malpraxis pentru medicii români

astăzi, 17:17
85

Gestionarea unei afaceri în domeniul medical reprezintă un drum pe cât de frumos, pe atât de plin de provocări. Conform legii, medicul răspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare care ...

Tradiționalul concert de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei - "Bucuria Nașterii Domnului", sâmbătă, la Botoșani!

astăzi, 16:23
568

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 17.00, la Botoșani va avea loc tradiționalul concert de colinde "Bucuria Nașterii Domnului", al Mitropoliei Moldovei şi Bu...