Mușcată de șobolan în propria curte!

Mușcată de șobolan în propria curte!

S-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe, spunându-le cadrelor medicale că a fost mușcată de un șobolan. Botoșăneanca în vârstă de 30 de ani prezenta plăgi mușcate, ea fiind direcționată către Secția de Boli Infecționase a Spitalului Mavromati, nu înainte de a i se toaleta și dezinfecta rănile.

Femeia a povestit că se afla în grădina de legume, într-o curte situată la marginea municipiului Botoșani, și că a văzut șobolanul că se apropie, dar nu a mai avut timp să se ferească, ea fiind mușcată de picior. 

Muşcătura de şobolan poate duce la apariţia unei boli de origine infecţioasă cauzate de două organisme distincte, Streptobacillus moniliformis şi Spirillum minus. Persoanele muşcate de şobolan pot resimţi primele simptome ale febrei specifice între două şi 10 zile de la expunerea la animalul infectat. Cele mai frecvente simptome sunt episoade de frisoane alternate cu febră, vărsături, dureri de spate, dureri de cap şi dureri musculare.

În primele luni ale acestui an, la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani s-au prezentat mai bine de 200 de botoșăneni care prezentau plăgi mușcate de la pisici sau câini. Dintre cei care au ajuns la UPU, 45 au fost copii și au avut nevoie de tratament de specialitate din cauza mușcăturilor de animale, în cele mai multe cazuri fiind vorba de câini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
3

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
123

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
633

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...