Ministrul Sanatatii lasa spitalele sa se descurce singure daca vor sa dea sporuri mai mari pentru medici

Ministrul Sanatatii lasa spitalele sa se descurce singure daca vor sa dea sporuri mai mari pentru medici

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca orice spital va dori sa acorde sporurile la nivelul maxim prevazut in regulament o poate face din venituri proprii.

"Daca exista vreun spital care doreste sa dea sporurile la maxim, sporurile din regulament, poate sa o faca utilizand veniturile proprii. (...) Aceste venituri proprii pot fi folosite de spitale pentru a reintregi aceste sporuri. Aici vom vedea adevarata valoare a managerilor. (...) Orice spital va dori sa plateasca la maxim - asta este propunerea noastra - poate sa o faca din aceste venituri proprii. Daca doresti sa castigi mai mult decat iti ofera statul roman in acest moment, poti sa o faci. (...) Am propus acest lucru sindicatelor, au spus ca se vor gandi. Mi-au spus ca li se pare o solutie decenta", a spus Pintea, joi seara, la B1 TV.

Ea a afirmat ca medicii chirurgi vor avea sporuri de 50%.

"Medicii din sectiile chirurgicale intrau in sala de operatie, dar de sporul pentru sala de operatie beneficiau doar asistentii medicali, personalul mediu si personalul auxiliar. Medicul nu avea niciun spor ca intra in sala de operatie. Primea doar sporul sectiei. De exemplu, pe chirurgie generala sporul este de 15%. Acum, pentru orele petrecute in sala de operatii primesc un spor de 50%. Si mi se pare absolut normal, pentru ca ei in aceasta perioada lucreaza in aceleasi conditii ca si personalul mediu si auxiliar", a sustinut demnitarul.

Potrivit ministrului, in unitatile de primiri urgente, inclusiv medicii care lucreaza pe ambulantele SMURD, pe elicoptere vor avea niste sporuri de pana la 85% conform noului regulament al sporurilor.

Pintea a precizat ca sporurile vor fi aplicate la salariul de incadrare.

"Prin regulamentul sporurilor am stabilit niste limite minime si limite maxime. Limita maxima a sporurilor in acest moment este 85%. Iar limita minima - in functie de specialitati. (...) Personalul TESA, conform Ordonantei 117 din 2017, va avea sporurile mentinute la nivelul lunii ianuarie 2018", a explicat ea.

Regulamentul de sporuri ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 martie, insa negocierile inca se poarta intre Ministerul Sanatatii si sindicate.

Vicepresedintele Sanitas Mircea Ciocan a declarat miercuri, pentru Ziare.com, ca inca e timp pana in jurul datei de 10 martie sa se ajunga la o solutie acceptabila pentru toate partile, astfel incat, atunci cand vor fi date in plata salariile pe luna martie, sa includa sporurile din noul regulament.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...