Ministrul Sănătății îndeamnă pacienții că recupereze banii pe medicamentele cumpărate în perioada internării!

Ministrul Sănătății îndeamnă pacienții că recupereze banii pe medicamentele cumpărate în perioada internării!

 Sorina Pintea  

Pacienții care-și cumpără medicamente din banii lor pe perioada internării își pot recupera foarte ușor cheltuiala. Pur și simplu trebuie să prezinte bonul fiscal la managerul spitalului. Cu toate acestea, extrem de puțini recurg la această soluție. Ministrul Sănătății îi încurajează pe pacienți să-și ceară drepturile.

Tot mai mulți pacienți se plâng că au fost nevoiți să cumpere medicamente în timp ce erau spitalizați.

Un raport al Observatorului Român de Sănătate arată că 21% din pacienţii internaţi în ultimii ani au fost nevoiţi să își cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii în perioada spitalizării. Legea spune că în timpul spitalizării unitatea medicală trebuie să asigure tratamentul. Iar dacă nu se întâmplă, vă puteţi recupera banii, relateaza Stiri.tvr.ro.

Problema este că, de multe ori, doctorii nu le dau reţete semnate şi parafate pacienţilor, ci le spun ce medicamente să îşi cumpere sau scriu pe o coală oarecare.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: “Pacientul vine cu chitanţa şi spitalul este obligat. Este obligat, repet, să îi dea banii înapoi pacientului (…) Orice medicament pe care pacientul îl consumă în timp ce este internat în spital trebuie să fie consemnat în foaia de observaţie (…) Pacientul vine, face o cerere de decontare, se trimite la partea financiară, care cere foaia de observaţie să vadă dacă acel serviciu medical este cuprins în foaia de observaţie”.

Potrivit datelor asociaţiilor de pacienţi, mai puţin de 10% dintre bolnavi reuşesc să îşi recupereze banii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
13

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
25

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
52

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...