Meserie învățată prin voluntariat pe secțiile Spitalului Mavromati

Meserie învățată prin voluntariat pe secțiile Spitalului Mavromati

Au terminat o școală postiliceală sanitară sau încă sunt cursanți și vor să învețe meserie lucrând efectiv într-un spital. Este cazul a zeci de botoșăneni care fac voluntariat la Spitalul Județean Mavromati, lucrând cot la cot cu medicii și asistenții medicali.

Nu primesc niciun leu pentru activitatea desfășurată, dar capătă experiența care îi va ajuta atunci când se vor înscrie la un concurs pentru ocuparea unui post în sistemul sanitar.

Potrivit reprezentanților Spitalului Mavromati, la ora actuală sunt încheiate 31 de contracte cu voluntarii pentru o perioadă de șase luni sau chiar un an an.

"Secțiile pentru care au optat să facă voluntariat sunt Medicală I, Chirurugie generală, Unitatea de Primire Urgențe, Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică și Ginecologie, Secția Pediatrie. Se încheie contracte cu obligativitatea să vină să efectueze volutariat pe secțiile pentru care au optat. În general, sunt în jur de trei-patru solicitări de săptămână", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Cei care fac voluntariat nu au prioritate atunci când se fac angajări, dar experința cumulată în perioada de voluntariat reprezintă un plus. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
2442

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

Luni, 20 Noiembrie 2017
1143

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

Luni, 20 Noiembrie 2017
7000

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...