Meserie învățată prin voluntariat pe secțiile Spitalului Mavromati

Meserie învățată prin voluntariat pe secțiile Spitalului Mavromati

Au terminat o școală postiliceală sanitară sau încă sunt cursanți și vor să învețe meserie lucrând efectiv într-un spital. Este cazul a zeci de botoșăneni care fac voluntariat la Spitalul Județean Mavromati, lucrând cot la cot cu medicii și asistenții medicali.

Nu primesc niciun leu pentru activitatea desfășurată, dar capătă experiența care îi va ajuta atunci când se vor înscrie la un concurs pentru ocuparea unui post în sistemul sanitar.

Potrivit reprezentanților Spitalului Mavromati, la ora actuală sunt încheiate 31 de contracte cu voluntarii pentru o perioadă de șase luni sau chiar un an an.

"Secțiile pentru care au optat să facă voluntariat sunt Medicală I, Chirurugie generală, Unitatea de Primire Urgențe, Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică și Ginecologie, Secția Pediatrie. Se încheie contracte cu obligativitatea să vină să efectueze volutariat pe secțiile pentru care au optat. În general, sunt în jur de trei-patru solicitări de săptămână", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Cei care fac voluntariat nu au prioritate atunci când se fac angajări, dar experința cumulată în perioada de voluntariat reprezintă un plus. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
891

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1696

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
559

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...