Meserie învățată prin voluntariat pe secțiile Spitalului Mavromati

Meserie învățată prin voluntariat pe secțiile Spitalului Mavromati

Au terminat o școală postiliceală sanitară sau încă sunt cursanți și vor să învețe meserie lucrând efectiv într-un spital. Este cazul a zeci de botoșăneni care fac voluntariat la Spitalul Județean Mavromati, lucrând cot la cot cu medicii și asistenții medicali.

Nu primesc niciun leu pentru activitatea desfășurată, dar capătă experiența care îi va ajuta atunci când se vor înscrie la un concurs pentru ocuparea unui post în sistemul sanitar.

Potrivit reprezentanților Spitalului Mavromati, la ora actuală sunt încheiate 31 de contracte cu voluntarii pentru o perioadă de șase luni sau chiar un an an.

"Secțiile pentru care au optat să facă voluntariat sunt Medicală I, Chirurugie generală, Unitatea de Primire Urgențe, Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică și Ginecologie, Secția Pediatrie. Se încheie contracte cu obligativitatea să vină să efectueze volutariat pe secțiile pentru care au optat. În general, sunt în jur de trei-patru solicitări de săptămână", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Cei care fac voluntariat nu au prioritate atunci când se fac angajări, dar experința cumulată în perioada de voluntariat reprezintă un plus. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
687

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1070

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....