Mergi cât mai repede la medic dacă ai aceste simptome aparent banale!

Cele mai inofensive simptome pot indica boli printre cele mai grave şi conştientizarea schimbărilor din corpul tău te poate ajuta să descoperi din timp o posibilă afecțiune gravă.

Mergi cât mai repede la medic dacă ai aceste simptome aparent banale!

   Foto: Doctorul Zilei

1. O pierdere în greutate semnificantă într-o scurtă perioadă de timp, neintenţionat

Pierderea bruscă în greutate poate fi legată de stres emoțional, o tulburare de alimentaţie sau un simptom al unei boli precum hiperactivitatea glandei tiroide, depresia, sau, în unele cazuri, cancerul.

2. Leşinurile sau stările de vertij

Dacă se întâmplă să ai aceste stări frecvent, ele ar putea fi semnul unui diabet, al unor boli nervoase sau de inimă.

3. Starea de oboseală permanentă

Suprasolicitarea organismului este semnalată de acest lucru şi în acest caz, nu trebuie decât să te odihneşti. Cu toate astea, extenuarea poate indica boli precum anemia, sindromul oboselii cronice, un rezultat al unei infecţii bacteriene, dezechilibru hormonal sau stres.

4. Dureri periodice într-o anumită zonă

Dacă ai dureri în același loc pentru o perioadă mai lungă de timp, acesta poate fi modul organismului de a indica o problemă şi nu trebuie să o treci cu vederea.

5. Buze pătate, pistruiate

Ai putea avea sindromul Peutz-Jeghers. Aceasta este o boală moştenită care creşte riscul varietăţii tipurilor de cancer şi se caracterizează prin pistrui albastru-închis sau întunecaţi în jurul gurii, a buzelor, degetelor de la mâini și la picioare. Este indicat să faceţi mai multe controale în acest caz.

6. Consumul unei cantităţi anormale de apă

Unul dintre simptomele diabetului zaharat de tip 1 este starea constantă de sete. Dacă bei foarte multă apă şi elimini urină în cantităţi mari, trebuie să te programezi la un consult. Doctorul Zilei.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...