Meniu cu specific pascal pentru pacienții internați în Spitalul Județean Mavromati!

Meniu cu specific pascal pentru pacienții internați în Spitalul Județean Mavromati!

Pacienții care vor petrece sărbătorile pe patul de spital vor avea parte de un meniu cu specific pascal, prin aceasta reprezentanții Spitalului Județean Mavromati încercând să aline cât de puțin suferința celor care nu vor putea fi externați pentru a fi în mijlocul familiilor.

Astfel, pacienții vor primi în cele trei zile de Paști produse tradiționale specifice sărbătorilor.

"În perioada sărbătorilor pascale numărul persoanelor internate în spital va scădea. Estimăm să avem undeva la 600-650 de pacienți internați. Tot în această perioadă spitalul va suplimenta alimentația pacienților, prin oferirea de suplimente specifice sărbătorilor pascale: ouă roșii, cozonac, șuncă presată", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.  

Cadrele medicale se așteaptă ca după sărbători să fie un aflux mare de pacienți, pe fondul consumului de alimente și băuturi alcoolice. De aceea, medicii recomandă prudență și un consum moderat de alimente și băuturi alcoolice. 

"Recomandăm evitarea abuzului și consumul excesiv de alimente, precum și consumul excesiv de alcool. Orice aliment consumat în exces, mai ales după postul îndelungat, s-ar putea să ducă la acuze medicale și prezentarea în UPU", a completat medicul Ștefan Bercea.   

În perioada sărbătorilor pascale, activitatea din Ambulatoriul de specialitate este suspendată vineri, 6 aprilie, și a doua zi de Paști, 9 aprilie. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acad. Ioan-Aurel Pop, despre reacția unui străin la vederea unei biserici pline în Cluj: "Ăștia-s oamenii locului care vin la slujbă? Atunci, nimic nu-i pierdut"

astăzi, 11:37
187

Că românii au o părere proastă despre ei înșiși este binecunoscut. Din păcate, românii au tendința de a se prezenta pe ei înșiși în tonuri mult mai închise decât realitatea și acest ...

Patru incendii în prima zi de Rusalii, în județul Botoșani. Pagube de 40.000 de lei!

astăzi, 10:32
208

În prima zi de Rusalii, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Tudora, St...

Razie a polițiștilor în București și 23 de județe, printre care și Botoșani: Pesticide confiscate și amenzi de peste 200.000 de lei!

astăzi, 10:25
152

Aproape o tonă și peste 5.000 de litri de produse de protecție a plantelor au fost indisponibilizate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate în București și 23 de județe,...