Meniu cu specific pascal pentru pacienții internați în Spitalul Județean Mavromati!

Meniu cu specific pascal pentru pacienții internați în Spitalul Județean Mavromati!

Pacienții care vor petrece sărbătorile pe patul de spital vor avea parte de un meniu cu specific pascal, prin aceasta reprezentanții Spitalului Județean Mavromati încercând să aline cât de puțin suferința celor care nu vor putea fi externați pentru a fi în mijlocul familiilor.

Astfel, pacienții vor primi în cele trei zile de Paști produse tradiționale specifice sărbătorilor.

"În perioada sărbătorilor pascale numărul persoanelor internate în spital va scădea. Estimăm să avem undeva la 600-650 de pacienți internați. Tot în această perioadă spitalul va suplimenta alimentația pacienților, prin oferirea de suplimente specifice sărbătorilor pascale: ouă roșii, cozonac, șuncă presată", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.  

Cadrele medicale se așteaptă ca după sărbători să fie un aflux mare de pacienți, pe fondul consumului de alimente și băuturi alcoolice. De aceea, medicii recomandă prudență și un consum moderat de alimente și băuturi alcoolice. 

"Recomandăm evitarea abuzului și consumul excesiv de alimente, precum și consumul excesiv de alcool. Orice aliment consumat în exces, mai ales după postul îndelungat, s-ar putea să ducă la acuze medicale și prezentarea în UPU", a completat medicul Ștefan Bercea.   

În perioada sărbătorilor pascale, activitatea din Ambulatoriul de specialitate este suspendată vineri, 6 aprilie, și a doua zi de Paști, 9 aprilie. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
32

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
67

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
94

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...