Medicul: Vă acuz, guvernanţilor, că în loc să imploraţi iertare românilor, o lăsaţi pe Olguţa să vă facă de râs pe toţi!

"Vă acuz, guvernanţilor, că, în loc să cădeţi în genunchi în pieţele publice, implorând: "Vă rugăm să ne scuzaţi, fraţi români! Pentru toată disperarea pe care v-am pricinuit-o.."., o lăsaţi pe doamna Olguţa să aibă tupeul să concluzioneze, senin: "Nu a fost în intenţia legiuitorului să scadă salariile în sistemul de sănătate​..".

Medicul: Vă acuz, guvernanţilor, că în loc să imploraţi iertare românilor, o lăsaţi pe Olguţa să vă facă de râs pe toţi!

Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judetean Braşov, îi acuză pe membrii Guvernului că, în loc să cadă în genunchi şi să le ceară scuze românilor, o lasă pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, să afirme că "nu a fost în intenţia legiuitorului să scadă salariile în sistemul de sănătate”, medicul spunând că în acest fel se face de râs pe ea însăşi, dar şi pe ceilalţi guvernanţi.

Medicul îi cere demisia ministrului Muncii: "Demisia, doamna Vasilescu! E singura variantă care v-a rămas pentru ca să nu vă crape zilnic de ruşine oglinzile din casă!”.   

"Aţi înfrânt, guvernanţilor! Pentru că aţi fost siliţi să recunoaşteţi (chiar dacă mai mult implicit decât explicit) că Legea Salarizării Unitare a fost prost concepută, deoarece, aşa cum recunoştea ieri însăşi Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a permis să fie "aplicată în mod subiectiv de către spitale" - deşi eu cred că asumarea acestei slăbiciuni vrea doar să mascheze faptul că legea, în filosofia ei intimă, a fost prost gândită pentru întreg domeniul sănătăţii publice”, îşi începe medicul Dan Grigorescu postarea de pe pagina sa de Facebook.   

El continuă afirmând că protestele le-au deschis ochii celor de la putere asupra faptului că Legea salarizării unitare trebuie corelată pentru angajaţii din sănătate şi cu modificările suplimentare.   

"Ce mai contează că nu v-a rămas decât să vă amăgiţi orgoliul, declamând sus-şi-tare că nu veţi modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută? Pentru că, de fapt, şi aici aţi fost învinşi! Din păcate, nu de argumentele raţionale expuse cu săptămâni înainte de o mulţime de voci, ci de realitatea iminenţei unei greve generale care v-ar fi aruncat din fotoliile ministeriale...”, spune Grigorescu.   

El ironizează afirmaţiile ministrului Muncii, care a declarat marţi că se menţine plafonul de 30 la sută, spunând că la Legea salarizării se vor face modificări de tip "caragialesc”.   

"Priviţi doar declaraţiile Liei Olguţei Vasilescu, Ministru al Muncii şi (sic!) Justiţiei Sociale privind menţinerea plafonului de 30%, dar cu modificări de tip caragialesc: "nu se revizuiască, primesc, dar să se schimbe pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale!”, mai scrie Dan Grigorescu. 

Medicul din Braşov spune că există o contradicţie între termeni, în condiţiile în care ministrul Muncii a spus că plafonul de 30 la sută pentru sporuri nu se va modifica, însă poate fi depăşit prin hotărâre de Guvern în cazuri excepţionale, pentru spitalele de monospecialitate şi pentru serviciile de ambulanţă.   

De asemenea, Dan Grigorescu se adresează guvernanţilor, spunând că pe unii dintre ei i-a compătimit pentru situaţia în care i-a adus cei care au „pritocit” Legea salarizării, însă compasiunea i-a dispărut imediat când a văzut că Executivul găseşte tot timpul alţi vinovaţi, precum managerii de spitale şi consiliile judeţene, care nu ar fi interpretat corect legea.   

"Toată compasiunea mi-a dispărut însă instantaneu când am constatat că aţi găsit vinovaţii oriunde în altă parte decât printre voi: managerii de spitale + Consiliile Municipale şi Judeţene! Că n-au interpretat corect legea! De parcă ar fi fost o partitură! Numai că şi partiturile sunt mai clare şi mai explicite decât avortonul de Lege a Salarizării Unitare, care, gândită să fie bună la orice, a devenit bună la nimic în absenţa modificărilor pe care tocmai aţi fost siliţi să le faceţi!”, acuză medicul.   

Grigorescu critică şi modificarea din legea care prevede sume compensatorii pentru angajaţii din sănătate care au avut diminuări de venituri nete faţă de luna februarie. 

"Ce mi-a plăcut cel mai mult este că vă vreţi puşi la adăpost de acţiunile în justiţie din partea celor care au pierdut la salarii în martie. Aşa că aţi mai făcut o modificare foarte importantă, cea mai importantă, se acordă sume compensatorii pentru toţi angajaţii care au înregistrat diminuări de venituri nete faţă de luna februarie 2018, suma compensatorie urmează să acopere integral diferenţa. Şi care ar fi în acest caz problema rezolvată? Să nu mai putem vorbi despre vreo scădere de venituri. Chiar dacă au existat cu zecile de procente printre angajaţi!”, spune Grigorescu.   

Medicul îi acuză pe cei din Guvern că, în loc să cadă în genunchi şi să le ceară scuze românilor, o lasă pe Lia Olguţa Vasilescu să spună că „nu a fost intenţia legiuitorului să scadă salariile în sistemul de sănătate”, prin acest lucru făcându-se de râs atât pe ea însăşi, cât şi pe ceilalţi membrii ai Executivului.   

"În final, vă acuz, guvernanţilor, că, în loc să cădeţi în genunchi în pieţele publice, implorând: "Vă rugăm să ne scuzaţi, fraţi români! Pentru toată disperarea pe care v-am pricinuit-o.."., o lăsaţi pe doamna Olguţa să aibă tupeul să concluzioneze, senin: "Nu a fost în intenţia legiuitorului să scadă salariile în sistemul de sănătate​..". Păi, spunând asta, se face şi VĂ face de râs PE TOŢI! Pentru că, în esenţa ei, această afirmaţie înseamnă ori că dânsa minte, ori recunoaşte că legea a fost concepută şi susţinută de nişte ageamii în materie!”, scrie medicul.   
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...