Medicii și asistenții de la Spitalul Militar din Iași ajung la Botoșani!

Cadrele medciale vor veni astfel în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate, a vârstnicilor, a celor cu posibilităţi materiale reduse, cei din zone izolate sau cu acces limitat la asigurarea serviciilor medicale.

Medicii și asistenții de la Spitalul Militar din Iași ajung la Botoșani!

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Iași se alătură din luna septembrie campaniei umanitare "Caravana medicală - Uniţi sub Tricolor prin sănătate", proiect desfăşurat la nivel naţional, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Campania este iniţiată de Ministerului Apărării Naţionale şi va fi coordonată de către Direcţia Medicală.

Scopul acestui proiect este de a veni în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate, a vârstnicilor, a celor cu posibilităţi materiale reduse, cei din zone izolate sau cu acces limitat la asigurarea serviciilor medicale. De asemenea, printre acţiuni pot fi enumerate: evaluarea stării de sănătate a populaţiei, promovarea noţiunii şi metodelor de prevenţie sanitară, precum şi realizarea de investigaţii (ecografii, electrocardiograme).

Pe parcursul lunilor septembrie - decembrie 2018, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" Iaşi va desfăşura mai multe acţiuni în judeţele arondate: Iaşi, Vaslui, Botoşani, Suceava şi Neamţ, participarea personalului implicat (medici, asistenţi medicali, personal sanitar auxiliar, personal civil şi militar pentru asigurarea logisticii) făcându-se pe bază de voluntariat, în afara orelor de program. 

"Ca o noutate, la acţiune vor participa şi studenţi ai Institutului Medico-Militar, aflaţi în stagiul de practică universitară la noi în instituție. În demersul său, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă va beneficia de sprijinul autorităţilor locale, Mitropolia Moldovei-Arhiepiscopia Iaşilor, dar şi suport logistic din partea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt", transmit reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
32

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
94

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
301

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...